Ericssons emission övertecknad

Publicerad:
Uppdaterad:

Treschow: Ett tecken på att aktieägarna tror på företaget

STOCKHOLM (TT)

Telekomjätten Ericssons nyemission blev kraftigt övertecknad, meddelade bolaget på fredagsmorgonen.

Styrelseordföranden Michael Treschow ser det som ett tecken på aktieägarnas stöd och tro på Ericsson.

Det preliminära resultatet av Ericssons nyemission visar att mer än 99,5 procent av de B-aktier som bjudits ut har tecknats med stöd av så kallade teckningsrätter. Det motsvarar ungefär 29,9 miljarder kronor av de cirka 30 miljarder kronor som Ericsson ska få in genom emissionen.

Utöver detta har cirka 35 procent av aktierna tecknats utan stöd av teckningsrätter. Det innebär att nyemissionen är övertecknad.

Ungefär hälften av dessa 35 procent har tecknats av Ericssons storägare Investor och Industrivärden.

Till följd av att nyemissionen är fulltecknad så kommer de banker som garanterat Ericssons emission inte att tilldelas några nya aktier, skriver Ericsson i ett pressmeddelande.

Treschow nöjd

''Det framgångsrika genomförandet av nyemissionen visar på starkt stöd från våra aktieägare och på deras tro på Ericsson och telekommarknaden'', skriver Ericssons styrelseordförande Michael Treschow i en kommentar.

''Vi tror att telekommarknaden är en marknad med långsiktig tillväxt och genom nyemissionen har vi nu den stabilitet och styrka som en stärkt finansiell ställning innebär'', fortsätter han.

Den 12 september, nästa torsdag, ska Ericsson berätta om det slutliga resultatet av nyemissionen. Den 19 september ska nyemissionen vara slutförd, enligt Ericssons tidsplan.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN