Så får du skatteåterbäringen i april

Av: 

Josefin Westin

Deklarationen

Uppdaterad: 12 mars 2018 klockan 11.00.

Du kan få din skatteåterbäring redan i början av april.
Om du har en digital brevlåda.
– Anmäl ett bankkonto och skaffa en digital brevlåda så snart som möjligt för att inte missa chansen, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Året har knappt börjat men det är redan dags att förbereda inför deklarationen.

Den som vill ha sin skatteåterbäring redan i början av april måste skaffa en digital brevlåda senast den 28 mars, datumet är framflyttat från den 1 mars, och anmäla ett bankkonto.

Annars får du vänta på skattepengarna till i juni.

Många har missat kontot

Den som inte har någon ändringar att göra i sin deklaration och ska få tillbaka pengar på skatten har i år möjlighet att få sina skattepengar redan 5–6 april.

Förra året slog Skatteverket rekord och hela två miljoner personer anslöt sig till en digital brevlåda. Av dem har fortfarande 700 000 personer missat att anmäla ett konto till Skatteverket dit pengarna ska betalas ut.

Inget konto, inga pengar i april.

– Vi rekommenderar dessa personer att anmäla ett bankkonto och att skaffa en digital brevlåda så snart som möjligt för att inte missa chansen att få pengar tidigt, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Då får man vänta

För alla skattebetalare som behöver göra avdrag för exempelvis resor, deklarera försäljning av aktier, försäljning av bostad eller är företagare måste tyvärr vänta på sin skatteåterbäring till midsommar - om man deklarerar digitalt.

Oavsett kan en digital brevlåda gynna alla.

– Det är säkert och tillgängligt att använda en digital brevlåda och även bra för miljön. Dessutom kommer deklarationen tidigare till den som har digital brevlåda vilket de flesta vill, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

ANNONS

Jämför kreditkort, betalkort & bensinkort via Compricer och hitta det bästa erbjudandet för dig!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Lista: Alla skatteavdrag du kan göra

ÄMNEN I ARTIKELN

Deklarationen

Skatteverket