AOL Time Warners finanser granskas

MIN EKONOMI

USA kan komma att skakas av en ny finansskandal.

Det amerikanska justitiedepartementet meddelade på onsdagen att de kommer att granska företaget AOL Time Warner Inc:s finanser.

Det bekräftades av företaget senare under dagen.

Mediajätten AOL Time Warner granskas redan av Securities and Exchange Commission, SEC. Det nya beskedet kom som en chock.

Nu ska ett antal transaktioner som företaget gjort granskas av justitiedepartementet. Transaktioner som lett till att AOL sidan av företaget fått ökad avkastning, enligt SEC.

Företaget släppte ett kort pressmeddelande där det stod att de samarbetar med justitiedepartementet och SEC osamt att företaget står för sina bokföringsmetoder.

"I den nuvarande situationen, när vem som helst ifrågasätter företagens bokföring är det inte överraskade att regeringen vill titta närmare på fakta", skrev företaget i ett pressmeddelande.

Aktien rasar

Beskedet från Justitiedepartementet kommer vid ett känsligt skede för företaget.

Det är viss turbulens i ledningen och nyligen avskedades företagets vice vd Robert Pittman som ledde America Online, USA:s största Internetföretag. Hans metoder att driva företaget blev omskrivna i The Washington Post där de beskrevs som okonventionella sätt att nå framgång.

Analytiker hävdar att det är oklart om det har skett några oegentligheter i samband med redovisningen. Redan har dock aktiens pris påverkats av ifrågasättandet av företagets bokföringsmetoder. Det här året har aktien hittills rasat 65 procent.

Läs mer:

Susanna Vidlund

ARTIKELN HANDLAR OM