Söderström och ”Kavastu” är tillbaka efter succén

Så ska duon satsa i Aktie Manager – startar även egen liga

Av: 

David Peterson

• Aktie Manager

Hockeylegendaren Tommy Söderström och börsveteranen Arne ”Kavastu” Talving tog en topplacering i Aftonbladet aktietävling i höstas.

Nu ska succén upprepas.

– Det gäller att satsa på udda aktier och att ha lite flyt med rapporterande bolag, säger duon.

Tävla i Aktie Manager HÄR - vem förvaltar en miljon bäst?

Anmäl dig till Aktie Manager på manager.aftonbladet.se


Det blev en tredjeplats för investeringsduon i höstas. Nu siktar hockeylegendaren Tommy Söderström och börsproffset Arne Talving, som är en välkänd aktieprofil på sociala medier, på att försvara titeln.

Taktiken då var att byta aktier ofta och att hålla igång kommunikationen sinsemellan. Några större förändringar blir det inte nu när Aftonbladets aktietävling går in i säsong två.

– Det gick ju bra förra omgången så varför ändra ett vinnande koncept. Vi satsar på att komma topp tio procent, säger duon.

”Arne tipsar – jag är hårda domaren”

Dragloken i höstportföljen var medicinteknik-företaget Sectra, finansbolaget Catella och casinobolaget Evolution Gaming.

Den sistnämnda ser ut att få en ytterligare chans i portföljen under den nya säsongen. Dessutom ser duon internetbanken Avanza och medicinteknikbolag Addlife som givna favoritaktier i vårens tävling.

– Men om vi har dem i portföljen vet vi inte ännu.

Hockeylegendaren Tommy Söderström och börsveteranen Arne ”Kavastu” Talving tog en topplacering i Aftonbladet aktietävling i höstas.

Foto: Getty/ Jack Mikrut (TT) / Marcus Ericsson, Aftonbladet

Ni tävlar tillsammans, finns det några risker med det? Hur gör ni om den ena vill sälja och den andra behålla ett innehav?

– Det är Arne som kommer med tipsen och jag som är den hårda domaren. Men i slutändan är vi alltid överens, säger Tommy Söderström.

Vilka är era bästa tips till den som vill lyckas på börsen?

– Om man långsiktigt ska lyckas på börsen och slå index så krävs bra kunskap. Men som nybörjare tycker jag att du kan hålla dig till investmentbolag, det räcker långt.

Och tips till den som vill vinna över er i vårens Aktie Manager?

– I tävlingen så är det bara att satsa på udda aktier och ha lite flyt med rapporterande bolag.

Fotnot: Tänk på att investeringar i aktier och fonder alltid är förknippade med risk. Placeringarna kan både öka och minska i värde, och det är inte säkert att du får tillbaka hela summan som du satt in.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dyra lån och sänk din månadskostnad - Ansök enkelt här.

Lendo

Börsproffset Arne ”Kavastu” Talving tävlar med tidigare hockeystjärnan Tommy Söderström. Sök efter deras liga ”Hockey-Aktie” om du vill utmana duon.

Foto: Privat
Publisert:

LÄS VIDARE

Tog förstaplatsen efter slutspurt: ”Jätteroligt”

ÄMNEN I ARTIKELN

• Aktie Manager

Aktier

Addlife

Evolution Gaming

Investmentbolag

Tommy Söderström

Stockholmsbörsen