"Expert tar över Media Markt"

Rykte säger att Expert är på väg tillbaka in på svenska marknaden

Media Markt redovisar storförlust.
Media Markt redovisar storförlust.

Media Markt i Sverige brottas med stora förluster.

Nu uppges en av världens största hemelektronikkedjor – Expert International – ha planer på att ta över butikerna.

Men Media Markt själv nekar till uppgifterna.

Media Markt har gått med nästan en halv miljard kronor i förlust på två år i Sverige. Den tyska ägaren Media-Saturn har dock uppgett att de inte har några planer på att dra sig ur från den svenska marknaden.

Men nu kommer uppgifter om att Expert, som gick i konkurs i Sverige 2012, ska ta över driften av Media Markts butiker, skriver den webbaserade tidningen Sweclockers.com. Enligt uppgifterna kommer Expert att ta över både personal och försäljningsställen.

"För inga diskussioner"

Stormarknaderna kommer dock även i fortsättningen att heta Media Markt, medan de mindre butikerna omvandlas till Expertbutiker.

Även uppgifter till Aftonbladet gör gällande att Media Markt i Sverige snart kommer att presentera en ny ägare.

Men Media Markt nekar till uppgifterna.

– Vi vill göra klart och tydligt att vi inte för några som helst diskussioner med Expert eller något annat företag, varken rörande strukturella förändringar eller andra verksamhetsrelaterade frågor, säger en talesman för företaget.

En anonym källa med god insyn i Media Markts svenska del säger till Aftonbladet att det är turbulent inom företaget just nu:
– Flera varuhuschefer har slutat den senaste tiden. Dessutom är verksamheten i Sverige dyr och backar kraftigt. Ägaren räknar varje år på vad det skulle kosta att överge Sverige. Ledningen i Sverige är nästan helt utbytt på ett år, men det skulle lika gärna kunna tala mot en försäljning, säger källan.

8 300 butiker

Expert har efter konkursen i Sverige fortsatt sin verksamhet i Danmark, Norge och Finland. I somras meddelade företaget att man flyttar sitt nordiska lager till småländska Skillingaryd. Lagret ska försörja elektronikkedjans 583 butiker i Norden.

Expert International är en av de största hemelektronikkedjorna i världen. Totalt har bolaget drygt 8 300 butiker i Europa, Nordamerika och Sydamerika.

Publisert:

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu

ÄMNEN I ARTIKELN