Sommarens sista suck - nu rear butikerna

”Låt inte superfyndet bli ett onödigt köp”

Foto: COLOURBOX
Utemöbler, badkläder och grillar reas ut till hösten.

När hösten börjar närma sig rear butikskedjorna ut sina sommarprodukter och det finns många fynd att göra.

Men ett billigt köp kan lätt bli ett onödigt köp.

– Tänk efter om du verkligen behöver det som reas ut, eller om du köper det bara för att det är ett fyndpris, säger Aftonbladets privatekonomiska expert Annika Creutzer.

Nu börjar snart sommaren sjunga på sista versen och butikskedjorna börjar rea ut sina sommarvaror. Allt från grillar och utemöbler till badkläder och båtar brukar reas ut.

Men det gäller att se upp. Ett köp som kan verka billigt kan lätt bli dyrt.

– Tänk efter om det är de trädgårdsmöbler du verkligen vill ha eller om du köper dem bara för att de har ett ”fyndpris”. Nästa säsong kanske det kommer något som passar dig bättre, säger Annika Creutzer, privatekonomisk expert.

Det är också viktigt att du har möjlighet att förvara det du köper på ett bra sätt. Trädgårdsmöbler och grillar blir snabbt slitna om de får stå ute i regn, snö och kyla.

Vänta med att sälja till våren

Och funderar du på att sälja dina gamla trädgårdsmöbler är det bättre att vänta till våren. Då kan du förmodligen sälja dem dyrare.

– Det är också lätt att dras med i köpivern utan att tänka på att det ofta väntar stora utgifter efter sommaren som terminskort för resor, nya kläder, terminsavgifter till idrottsaktiviteter och liknande. Dessutom kanske du har handlat en del under semestern på kreditkort och den fakturan är det bäst om du kan betala på en gång så att du slipper rulla skulder framför dig.

Spara tusenlappar

Men vet du vad du är ute efter kan du göra riktiga fynd och spara in flera tusenlappar.

– Och visst är det skönt att ha fixat en del köp redan i år. När våren kommer kanske du inte behöver trängas på handelsträdgården för att handla utekrukor eller leta nya utemöbler, utan kan ägna dig åt att njuta av försommaren i din trädgård, säger Annika Creutzer.

Aftonbladet Min Ekonomi

ARTIKELN HANDLAR OM