Nu kan fler få skatteåterbäring i april

avKarin Holmberg

Publicerad:
Uppdaterad:
5 viktiga datum för att få skatteåterbäringen redan i april 00:45

Missade du att ansluta dig till en digital brevlåda innan den 1 mars?
Nu får du en ny chans – Skatteverket förlänger tiden för att ansluta sig till en digital brevlåda och möjligheten att få skatteåterbäring tidigt.
Den som skaffar en digital brevlåda senast den 28 mars har möjlighet att få tillbaka pengar redan i början av april.

I går började Skatteverket att skicka ut de 2,2 miljoner deklarationer till de som anslöt sig till en digital brevlåda senast den 1 mars.
Eftersom många har anslutit sig till en digital brevlåda även efter den 1 mars vill Skatteverket nu göra det möjligt för fler att få tidig skatteåterbäring.

– Vi kan inte skicka ut deklarationen digitalt till de som anslutit sig senare, men den som skaffar en digital brevlåda och deklarerar digitalt utan att göra ändringar senast den 28 mars, har möjlighet att få återbäring redan i början av april, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket i ett pressmeddelande.

Då kan du börja deklarera

Den 20 mars öppnar appen och e-tjänsten för alla. Även de som fortfarande väntar på sin pappersdeklaration kan då logga in för att kontrollera och godkänna sin deklaration.

För att få pengar tidigt måste man deklarera digitalt i Skatteverkets app eller i e-tjänsten senast den 28 mars. Du måste även ha anmält ett konto för utbetalning.

Foto: Skatteverket
Nu förlänger Skatteverket tiden att ansluta sig till en digital brevlåda.

Här är de viktiga datumen du behöver ha koll på

 • 20 mars
  Deklarationen öppnar.

 • 28 mars
  Sista dagen att skaffa en digital brevlåda och att deklarera i appen eller e-tjänsten för möjligheten att få skatteåterbäring i april.

 • 15 mars – 15 april
  Deklarationen skickas ut på papper till de som inte har en digital brevlåda eller som anslöt sig efter den 1 mars.

 • 2 maj
  Sista dagen att deklarera.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

MER OM MIN EKONOMI