Spara pengar: Så lever du billigt

7 smarta knep för liten plånbok

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Kommersiell text (läs mer här)

Knappt har lönen hunnit in på kontot innan det plötsligt känns tomt igen.

Hur ska man göra för att överleva ekonomiskt hela månaden ut?

Här är 7 tips för att klara sig fram till den efterlängtade lönen.

Se över dina utgifter

Hur många räkningar har du varje månad? Vad betalar du egentligen för hus, bil, telefon, el och streaming? Om du ser över dina utgifter kan det finnas många hundralappar att spara.

Kundkraft hjälper dig att förhandla fram ett nytt elavtal. För att du ska få ett så lågt elpris som möjligt så bjuder de in alla elbolag till en auktion. De som lägger lägst pris utan fasta avgifter vinner och du får ett bättre avtal.

Pressa ditt elpris hos Kundkraft här.

Se över dina lån och utgifter

Hur mycket betalar du i ränta på dina befintliga lån? Har du flera smålån med dyra avgifter? Hos Advisa kan du få hjälp att samla dina lån, krediter och avbetalningar, helt kostnadsfritt och med endast en kreditupplysning. Jämför långivare och välj det lån som passar dig och din ekonomi bäst. Genom att samla dina lån till ett mer förmånligt privatlån med lägre ränta kan du sänka din månadskostnad och få mer pengar över till annat.

Ansök enkelt hos Advisa här.

Maxa ditt sparande 2021

Ta makten över ditt sparande med Nordnet. Här får du som sparar i värdepapper de bästa möjliga förutsättningarna för att uppnå just dina mål. Det innebär frihet att investera i vad du vill, låga priser och en användarvänlig digital plattform, utformad med alla de funktioner du behöver.

Nordnet är en digital plattform för hela Nordens sparare och investerare och finns i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Kom igång idag, det är enkelt och kostar ingenting.

Handla billigare mat

Matkassar är ett enkelt sätt att handla hela veckans middag till bra pris. Du får dessutom maten levererad hem till dörren och slipper gå till affären, något som ofta kan innebära att du köper mer än du behöver. Att handla hungrig, på väg hem från jobbet, är en stor pengafälla när du försöker spara pengar.

Hos Matsmart handlar du billig mat året runt och dessutom minskar du matsvinnet. Kolla in utbudet och fynda mat att bunkra upp med hemma till extra priser, samtidigt som du gör en insats för miljön.

Läs mer och handla mat hos Matsmart här.

Behöver du inspiration på billiga maträtter?

Här finns recept med allt-i-ett-rätter som sköter sig själva i ugnen medan du sysslar med annat. Laga allt ifrån enkla soppor till festligare rätter som sätter guldkant på vardagen. Lättlagat och snällt mot plånboken.

Till shoppen

Spara smartare

Att minska utgifterna är ett sätt att få mer kvar i plånboken. Att få dina befintliga pengar att växa snabbare, enklare och smartare är också en väg till bättre ekonomi. Sparar du bara hos din privata bank eller är det kanske dags att börja med fonder?

Hos SAVR hittar du samma fonder och säkerhet som hos alla andra banker, men till halva avgiften. De betalar tillbaka all provision till dig som kund, istället för att behålla pengarna själva och ju mer sparpengar du har, desto mer kan ditt sparande växa med åren.

Bli kund hos SAVR och sätt igång med ditt sparande redan idag.

Samla dina lån

Sänk dina månadskostnader genom att bli av med alla smålån med onödiga avgifter. Jämför lån upp till 600 000 kr kostnadsfritt hos Lendo och samla dina lån till ett mer förmånligt privatlån. Då betalar du av dina smålån och har sedan bara en utgift varje månad, till bättre ränta, vilket kan spara dig många hundralappar varje månad.

Ansök enkelt hos Lendo här.

Satsa på matlådor

Vill du spara pengar? Skippa lunch på stan och hämtmat hem till dörren. I den här boken finns recept på soppor, sallader, varma och kalla rätter och mellanmål som alla är lätta att ta med. Ingen skräpmat och inga konstiga råvaror och tillsatser.

Maten är snabblagad och god och ger dessutom en skjuts åt din viktminskning. Om du lagar mycket på samma gång får du färdiga matlådor för hela veckan. Bra för både hälsan och plånboken. Handla boken här och kom igång direkt.

Här hittar du fler bra kokböcker som hjälper dig att laga god och billig mat.

Till shoppen

Behöver du nya matlådor?

Testa hopfällbara matlådor är tillverkade av eko-vänligt silikon, som är helt giftfritt och tål kyla från -30 grader till +220 grader. Går bra att förvara i frys, micro, ugn och diskmaskin.

Till shoppen

Extra-tips: Jämför priser innan du handlar

Shopping är naturligtvis bra att undvika om du vill spara pengar, men ibland behöver vi faktiskt göra vissa inköp. Tvättmaskinen kanske går sönder, bilen strular eller så finns det något annat du måste köpa. Kom ihåg att jämföra priser innan du handlar för att minska risken att du betalar för mycket.

Prisjakt jämför objektivt tusentals produkter och tjänster så att du kan göra det bästa möjliga köpet. Läs omdömen och recensioner innan du bestämmer dig och handla tryggt och säkert.

Hitta din produkt till bästa pris hos Prisjakt här.

Publisert:

Aftonbladet

/

Min ekonomi

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Så höststädar du ekonomin – spara tusenlappar

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Sparande

Billig mat

Prisjakt

Elpriser

Fonder

Matsmart