Snapchats videoglasögon börjar säljas i Sverige

Foto: spectacles.com
Så här ser det ut när du använder Spectacles.
MIN EKONOMI

Snapchats videoglasögon dök i höstas upp som en blixt från klar himmel i USA.

Nu går den heta teknikprylen att köpa även i Sverige.

Det handlar om Snap Incs – företaget bakom fotoappen Snapchat – nya teknikpryl Spectacles. I princip är det ett par solglasögon utrustade med en kamera som filmar användarnas vardag, och kopplas till Snapchat via bluetooth eller wifi.

Köade i timmar

När glasögonen dök upp i höstas köade amerikaner i timmar för att lägga vantarna på dem. Nu börjar de säljas även i Europa, skriver bland andra The Guardian.

Solglasögonen har placerats i försäljningsautomater i London, Paris, Berlin, Barcelona och Venedig och säljs för motsvarande knappt 1 500 svenska kronor.

Har man inte vägarna förbi dessa städer går videoglajjorna också att köpa online i Sverige, för knappt 1 800 kronor inklusive frakt.

”Kunde se mitt eget minne”

Spectacles är Snaps första hårdvaruprodukt, och ett led i att stöpa om bolaget till ett kameraföretag. Företagets vd och medgrundare Evan Spiegel testade en prototyp av glasögonen under en semester ifjol med sin dåvarande fästmö, nu fru, Miranda Kerr.

– Det var vår första semester och vi åkte till Big Sur (i Kalifornien) i en dag eller två. Vi vandrade genom skogen, klev över stockar, tittade upp på de vackra träden. Och när jag fick tillbaka bilderna och tittade på dem, kunde jag se mitt eget minne, genom mina ögon. Det var otroligt, sa han i en intervju med Wall Street Journal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Snapchat

Snap

Teknik

Foto

Semester