Facebook rasar på börsen efter svag rapport

avTT

Publicerad:
Foto: Mark Lennihan
Facebooks vd Mark Zuckerberg är nöjd med bolagets resultat under det senaste kvartalet. Arkivbild.

Facebooks användarantal fortsätter öka, och nu är 2,5 miljarder människor inne på plattformen varje månad. Men i den senaste kvartalsrapporten når bolaget inte upp till Wall Streets prognoser vad gäller omsättning och vinst.

Den amerikanska sociala medie-jätten, som också äger Whatsapp och Instagram, har ett starkt år bakom sig. Under 2019 lyfte aktiekursen med 51 procent, trots oron för konkurrensen från nya aktörer som Tiktok.

Antalet månatliga användare ökade med åtta procent under det senaste året, och uppgår nu till 2,5 miljarder. Räknas också Whatsapp och Instagram in använder 2,9 miljarder människor Facebooks tjänster minst en gång i månaden.

Ökningen i antalet användare låg i linje med analytikernas prognoser. Men vad gäller både omsättning om vinst når Facebook inte upp till förväntningarna – vinsten per aktie blev 2,56 dollar i stället för 2,81. Trots det är vd Mark Zuckerberg positiv.

"Vi har haft ett bra kvartal där vår användarbas och vår affär har fortsatt växa", säger han i ett pressmeddelande.

Marknaden gör, i alla fall inledningsvis, inte samma analys som Zuckerberg. Efter att rapporten släppts faller aktien med mer än sju procent i efterhandeln.

Publicerad: