Nu stiger bostadspriserna igen

Av: 

TT

Malmö

Bostadspriserna vände upp i maj. Den positiva utvecklingen håller även i sig under inledningen av juni enligt Hox-index.

Maj månad innebar ett trendbrott på bostadsmarknaden enligt analysföretaget Valueguards index. På riksnivå steg bostadspriserna med 2,2 procent på månadsbasis. För bostadsrätter var uppgången en procent och för villor tre procent.

Störst uppgång märks i Malmöregionen med 1,8 procent för bostadsrätter och hela 3,5 procent gällande villor där det noteras prisrekord.

"Malmöregionen har klarat sig väl och effekten av pandemin är inte lika påtaglig som i andra delar av landet, det har påverkat prisutvecklingen positivt. Bostäderna säljs också betydligt snabbare nu än under samma period i fjol", säger Mattias Larsson, vd på Bjurfors Malmö i ett pressmeddelande.

Enligt Valueguard har därmed marknaden redan hämtat upp prisfallet sedan den senaste toppen strax innan coronapandemin bröt ut på allvar.

Utvecklingen för de två första veckorna i juni visar samma utveckling för bostadsmarknaden som helhet med en uppgång på 1,0 procent i Stockholm och 0,8 procent i Göteborg jämfört med maj.

"Efter virusutbrottet är det många som har valt att jobba hemifrån. Det har också satt extra fokus på bostadssituationen och behovet av större boyta med fler rum vilket gynnar framförallt villamarknaden", säger Sven-Erik Kristensen, vd för Bjurfors Göteborg i ett pressmeddelande.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ny statistik: Priserna på bostadsrätter faller kraftigt

ÄMNEN I ARTIKELN

Malmö