Bättre än väntat av Swedish Match

Av:  TT

Snustillverkaren Swedish Match redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.
Snustillverkaren Swedish Match redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.

Snustillverkaren Swedish Match går bättre än väntat, enligt en delårsrapport. Framgångar för Zyn i USA väger med råge upp motvinden för cigarrerna.

”Det viktigaste bidraget till det förbättrade resultatet för rökfria produkter var den starka utvecklingen för Zyn i USA”, skriver vd Lars Dahlgren i en kommentar.

I rapporten redovisar Swedish Match en vinst före skatt på 2 145 miljoner kronor för årets andra kvartal. Det kan jämföras med 1 871 miljoner kronor i vinst före skatt under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Omsättningen lyfte med 23 procent till 5 561 miljoner kronor, från 4 505 miljoner kronor ett år tidigare.

Analytiker hade i snitt räknat med en vinst före skatt på 2 117 miljoner kronor och en omsättning på 5 287 miljoner kronor, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

”Vår rökfria verksamhet levererade tvåsiffrig procentuell försäljningstillväxt i lokala valutor och ett imponerande resultat trots betydande investeringar för att främja framtida tillväxt”, skriver Lars Dahlgren.

”Vår cigarrverksamhet har stått inför operativa utmaningar under en tid, och även om leveransvolymerna och rörelseresultatet var betydligt lägre än föregående års andra kvartal är vi hoppfulla om att vi kommer att kunna leverera förbättringar framöver”, tillägger han.

Publisert:

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu