200 får sparken när Postnord ska spara

avMaria-Elena Zelaya

Publicerad:
Uppdaterad:

Varje fjärde anställd på Postnords huvudkontor tvingas lämna företaget.

Det meddelade Postnord på tisdagseftermiddagen när det senaste sparpaketet presenterades, skriver Breakit.

I april meddelade styrelsen att den dåvarande vd och finanschefen fått sparken. Samtidigt meddelade de att en ny omorganisation skulle dra igång. Under tisdagseftermiddagen presenterade Postnord sitt nya sparpaket.

Omkring 200 personer på Postnords huvudkontor kommer inom några veckor att tvingas lämna. En av dem som drabbas är Postnords kommunikationsdirektör Thomas Backteman. Att han ska lämna har han vetat i en vecka.

– Jag är naturligtvis ledsen, jag hade gärna sett en fortsatt roll på Postnord. Det har varit det roligaste jobbet jag har haft och jag tycker vi har startat väldigt mycket bra saker som jag gärna hade fullföljt. Men jag är medveten om den värld vi lever i, det går fort, säger han.

Klart om några veckor

I nuläget pågår diskussioner med de fackliga motparterna, så fort de är klarar ska nya tjänster utlysas till den nya omorganisationen. Under tiden kommer de anställda i två veckor kunna söka tjänsterna. Enligt företaget behövs sparpaketet för att anpassa verksamheten till den växande paketmarknaden och minskningen av brev.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Postnord

Stockholm

MER OM MIN EKONOMI