Lisa, 26, tjänar 100 000 i månaden – på sommarjobbet

Studenten hoppar in som vd för en månad

Studenten Lisa Henning ska sommarjobba som vd.
Studenten Lisa Henning ska sommarjobba som vd.

Lisa Henning, 26, ska som många andra studenter jobba i sommar.

Den stora skillnaden är att hon ska göra det som vd – med en månadslön på 100 000 kronor.

Varje år utlyser företaget Adecco Group möjligheten för en ung människa att vikariera som vd under en månad. Av 4 000 sökande var det den 26-åriga studenten Lisa Henning som kammade hem tjänsten.

– Det känns jätteroligt. Både väldigt spännande men också väldigt ärofyllt, speciellt eftersom man i år sökte med en hjärtefråga. Det tror jag gjorde att jag attraherades av det mer, säger Lisa Henning till Expressen.

Brinner för mångfald och integration

Hjärtefrågan som den unga studenten sökte in med var mångfald och integration. Något som hon kommer att jobba med under sin månad som vd.

– Olika perspektiv och mångfald är självklart för att skapa en hållbar och inkluderande framtid där vi kan nå fantastiska resultat, säger Lisa Henning i ett pressmeddelande.

”Lönen är en kul bonus”

Att tjäna 100 000 i månaden var inte Lisa Hennings primära anledningen till att tacka ja till drömjobbet.

– Det känns kul, men jag skulle ändå säga att det inte var det som var första fokuset, utan det var möjligheten att kunna förändra men också ta del utav ett vd-arbete. Det ser jag som superhäftigt. Sen är det så klart att lönen är en kul bonus, säger hon vidare till Expressen.

Adecco Groups Nordenchef Torben Sneve med den nya vd:n, Lisa Henning.
Adecco Groups Nordenchef Torben Sneve med den nya vd:n, Lisa Henning.

Adecco Groups Nordenchef Torben Sneve, som kommer att jobba bredvid Lisa Henning i sommar, är glad över nyförvärvet.

– Lisa har precis de kvalitéer och den nyfikenhet som krävs av framtidens ledare. Hon har ett stort engagemang i frågor som rör jämlikhet och mångfald och jag ser fram emot att följa hennes arbete med dessa frågor i vår organisation i sommar, säger han i ett pressmeddelande.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN