Välkända krokodilen byts ut

MIN EKONOMI

Den är en av världens mest välkända loggor.
Men i den senaste kollektion har den välkända Lacoste krokodilen bytts ut.
Det finns dock ingen anledning till panik hos krokodilälskare. Förändringen gäller bara för 1775 tröjor.

Foto: Lacoste
Den välkända krokodilen har fått överge sin plats i den nya unika kollektionen.

Sedan 1933 har den gröna krokodilen prytt tröjorna från det välkända franska modehuset Lacoste. Men på onsdagen fick krokodilen lämna bort sin plats på tröjan. Anledningen – man ville uppmärksamma tio utrotningshotade arter.

1775 tröjor - lika många exemplar som finns kvar av de tio djurarterna ingick i den unika kollektionen. Bland arterna hittar vi bland annat Sumatratigern, javanoshörningen och vithandad gibbon, skriver abs-cbn news.

Bara 30 exemplar

Fördelningen av antalet tröjor matchade hur många exemplar som finns kvar i världen av respektive art. Till exempel ingick tröjan med kaliforniatumlaren i 30 exemplar och tröjan med den ovanliga fågeln kalifornisk kondor i 231 exemplar.

– Jag tycker det är en bra sak som vi gör och det känns väldigt uppfyllande att kunna göra något för de här utrotningshotade djuren, säger Lacoste designern Felipe Oliviera Baptista, som ligger bakom kollektionen, till AFP, skriver abs-cbn news.

Men även om krokodilen fick lämna bort sin plats så har den inte helt försvunnit från kollektionen – istället kan man hitta en krokodil på ryggen av de 1775 tröjorna.

Såldes direkt

Tröjorna släpptes direkt efter Lacostes show på Paris Fashion week och sålde slut nästan omedelbart. Efter några timmar fanns bara ett fåtal exemplar kvar. Tröjorna kostade 150 euro.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode