Resenären Eva: Det känns för jävligt

Ving: Vill få flyg i luften så snart som möjligt

Publicerad:
Uppdaterad:

Ving

Den brittiska resejätten Thomas Cook – som äger svenska Ving – meddelade tidigt på måndagsmorgonen att de gått i konkurs.

Alla flygningar med svenska Ving ställs därmed in under måndagen – vilket drabbar totalt 5 657 svenska resenärer.

– Det känns för jävligt, säger resenären Eva Burman från Hudiksvall.

Den brittiska resejätten Thomas Cook – som äger svenska Ving – meddelade tidigt på måndagsmorgonen att de gått i konkurs.

Flera besvikna resenärer har efter beskedet hört av sig till Aftonbladet.

”Känns för jävligt”

Bland annat Eva Burman från Hudiksvall som just nu befinner sig på Arlanda dit hon kom under söndagskvällen.

– Vi kommer inte iväg till Cypern som planerat utan nu står vi här. Vi får väl boka något annat eller åka hem, säger hon och fortsätter:

– Det känns för jävligt. Det är fruktansvärt. I går gick de ut och sa att vi skulle vara lugna, att det inte skulle drabba oss och nu får vi reda på detta. Jag är jättebesviken.

Eva berättar att de bokade sin resa för tre veckor sedan.

– Jag hade lovat att jag aldrig mer skulle resa. Nu blev det så här ändå. Det var sju år sedan jag reste sist. Nu står jag här och kommer ingenstans.

Tagit ledigt från jobbet

Även Anki Lundgren från Leksand är besviken.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Vi skulle åka till Cypern och vi fick reda på att flyget var inställt när vi kom hit och såg på tavlan. Man blir ju jättebesviken. Det är något man har sett fram emot. Vi har ju tagit ledigt från jobbet och allt.

1 av 2 | Foto: AUGUST HÅKANSSON
”Det känns för jävligt”, säger Eva från Hudiksvall.

En annan som drabbas är Bengt Ellison från Göteborg. Han och hustrun Birgitta var under morgonen på väg ut till Landvetter när de möttes av beskedet.

– Vi misstänkte att det skulle bli så här men det är klart att det är tråkigt. Vi bokade ju den här resan i februari i år och så får man veta samma dag att det inte blir av, säger han till Aftonbladet.

Tanken var att han tillsammans med ytterligare tre familjemedlemmar skulle åka till Cypern.

”Dåligt skött av dem”

– Men nu får vi åka tillbaka hem och se om vi kan boka en ny resa. För söderut ska vi.

Han säger att hela situationen är väldigt dåligt skött av företaget.

– För oss löser det sig ju. Vi kan bara åka hem igen och hoppas att vi inte förlorar några pengar på detta men tänk på dem som åkte iväg igår eller i förrgår. De har de ju ännu värre. Jag kan tycka att Ving borde ha gått ut redan igår och varnat om vad som händer om de går i konkurs. 

Ving: Vill få flyg i luften så snart som möjligt

Totalt drabbas flera tusen svenska resenärer under måndagen av de 20 inställda avgångarna. För tillfället befinner sig även omkring 17 000 svenskar ute på Vings destinationer och det är i nuläget oklart hur de ska komma hem i slutändan.

– Eftersom detta kommit in på natten har vi inte full överblick över hur alla flyg ser ut nu. Så vi har gått ut med information till alla kunder att måndagens flyg är kancellerade tills vidare, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef vid Vinggruppen Norden till TT och fortsätter:

– Vår ambition är att få upp flyg i luften så snart som möjligt.

Alla paketresor skyddas dock av den svenska resegarantin, uppger Ving.

”Om vi ställer in resor och inte kan arrangera alternativa lösningar betalas hela resans pris tillbaka enligt paketreselagen”, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Går fortfarande att boka resor

Flera personer har även hört av sig till Aftonbladet och berättat att det under måndagsmorgonen fortfarande gick att boka resor via Ving.

Något som nu har åtgärdats enligt företaget.

– Vi har precis tagit beslut om att stoppa bokningar tillfälligt. Vi gör det fram tills att vi får större klarhet i vad som gäller, säger Fredrik Henriksson vid 08-tiden.

Publicerad:

LÄS VIDARE