Saab internrekryterar ny vd

Micael Johansson tar över efter Håkan Buskhe

Av: Gustaf Larsson , TT

Publicerad:
Uppdaterad:

Saab

Saab har gjort klart med en ny vd, efter avgående Håkan Buskhe. Det blir Micael Johansson som får axla rollen, efter 34 år på bolaget och två år som vice vd.

Micael Johansson blir ny chef för försvarskoncernen Saab efter Håkan Buskhe, skriver Saab i ett pressmeddelande. Han är sedan drygt två år vice vd på Saab. Innan dess har han haft en lång karriär på Saab, där han har jobbat sedan 1984.

Saab-ordföranden Marcus Wallenberg är positiv till rekryteringen. Han säger att Micael Johansson har ett tekniskt kunnande och en lång erfarenhet av Saab, branschen och marknaden

– I ett läge där Saab har flera stora pågående utvecklingsprogram och viktiga internationella samarbeten värdesätter styrelsen detta högt. Det skapar kontinuitet i viktiga relationer med kunder och andra företag, säger Wallenberg i ett pressmeddelande.

Tillträder i oktober

Håkan Buskhe kommer att vara kvar på Saab fram till februari 2020, men övergår till en position som rådgivare när Micael Johansson tar över som vd och koncernchef.

Micael Johansson tillträder som vd den 23 oktober.

– Saab är ett stort svenskt högteknologiskt företag. Vi grundades en gång för att stötta svensk försvarsförmåga, och det är fortsatt kärnan i vårt uppdrag. Att som VD, tillsammans med all kompetent personal, få bidra i det arbetet är både ansvarsfullt och viktigt, säger Micael Johansson om sin nya tjänst.

1 av 2 | Foto: Saab/Press och Linus Svensson/TT Nyhetsbyrån
Micael Johansson tar över som vd för Saab.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN