Automatiserat hem svensk dröm

Vardagsrummet är populäraste rummet hos svenskarna enligt en ny undersökning.
Vardagsrummet är populäraste rummet hos svenskarna enligt en ny undersökning.

Privatekonomi

Ett hem som dammsuger sig självt, garderober med automatisk strykning, självbäddande sängar och kylskåp som beställer hem det som fattas.

Så ser svenskens drömhem ut enligt en undersökning.

Mäklarföretaget Svensk Fastighetsförmedling har låtit 3 464 personer svara på frågor om boendet. Syftet är att öka de egna mäklarnas kunskaper om både köpare och säljare.

Futuristiska drömmar

Förutom futuristiska drömmar om ett bekvämare hem som sköter trista vardagssysslor, ger undersökningen bilden av att svenska bostäder är centrum för avkoppling och underhållning. Tv, dator, spelkonsol och stereo är de mest värdesatta elektronikprylarna medan vardagsrummet är hemmets överlägset mest populära utrymme och det rum svenskarna planerar att investera mest pengar i.

En trygg plats

Två av tre beskriver hemmet som en trygg plats för lugn och ro. Bara några få procent ser det som ett renoveringsobjekt eller en arbetsplats.

Hemmets betydelse speglas också av att var fjärde tillfrågad kan tänka sig att flytta till en mindre ort och pendla till jobbet, om det ger mer boende för pengarna. Blir det ändå pengar över, väljer de flesta att spara eller amortera. Men var femte tänker sig något roligare som resor, restaurangbesök eller kläder.

TT

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Min ekonomi

/

Privatekonomi

ÄMNEN I ARTIKELN

Privatekonomi