Så sparar du tusenlappar på barnens vinterkläder

Begagnade kläder är billigare och bättre för barnets hälsa

Spara pengar Du kan spara flera tusenlappar genom att köpa vinterkläderna till ditt barn begagnat. Dessutom är det bättre för ditt barns hälsa.
Spara pengar Du kan spara flera tusenlappar genom att köpa vinterkläderna till ditt barn begagnat. Dessutom är det bättre för ditt barns hälsa.

Nya vinterkläder till barnen brukar blir en dyr historia för föräldrarna.

Men det går att spara tusenlappar genom att köpa kläderna på andrahandsmarknaden.

Och det kan dessutom vara bättre för barnets hälsa.

Ett nytt set med vinterkläder för ditt barn kan landa på över 4 000 kronor. Allt från nya sockor till en varm jacka gör att kostnaderna springer iväg.

Spara 3 000 kronor

Men du kan komma mycket billigare undan om du handlar kläderna på andrahandsmarknaden. En beräkning som köp- och säljsajten Tradera har gjort visar att du kan kapa kostnaderna med mer än hälften om du köper kläderna begagnat.

– Barnfamiljer som gärna vill ha kläder med bra kvalitet eller ett specifikt märke kan exempelvis spara upp till 3 000 kronor på att köpa begagnade vinterkläder istället för nya, säger Christina Kilström, marknadschef på Tradera.

Bättre för barnets hälsa

Att köpa kläder begagnat kan också många gånger vara mer hälsosamt för dina barn. De begagnade kläderna är tvättade flera gånger vilket gör att de inte innehåller lika mycket giftiga kemikalier som vissa nya kläder kan göra. En bra tumregel för att undvika att små barn utsätts för kemikalier brukar vara att allt som ska vara nära barnets hud ska vara begagnat.

Sälj det gamla

Du kan dessutom tjäna pengar på att sälja de gamla kläderna som ditt barn växt ur. Enligt Traderas uträkning har var tredje familj mellan tre och fem flyttkartonger med urväxta barnkläder som bara står och samlar damm.

– En familj kan tjäna dryga tusenlappen om de säljer barnens urväxta kläder, säger Christina Kilström.

Publisert:

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu

Ämnen i artikeln