De söker sommarjobbare – som är över 55

Publicerad:
Uppdaterad:

Sommarjobb

Sommarjobbare sökes – i åldern 55 och uppåt.

Här är tjänsten där livserfarenhet väger tyngre än ett välfyllt cv.

– De yngre har inte bakat kärleksmums i 30 år, säger hotellchefen Jessika Nyström, 47.

Jessika Nyström.
Foto: Privat
Jessika Nyström.

Fredriksborgs hotell och restaurang i Stockholms skärgård behöver förstärkning under juni och augusti. Nu söker de en sommarjobbare – i åldern 55 till 75.

”Vi söker dig som har ett genuint intresse för att laga mat och baka. Ingen utbildning krävs utan endast goda referenser från din familj och vänner. Har du även ett öga för detaljer och känsla för det lilla extra är det ett plus,” skriver hotellet i en annons på Facebook.

– Vi söker en äldre person som kanske inte har varit så aktiv i arbetslivet men som har kvalifikationer som kanske inte syns på ett cv, säger Jessika Nyström, 47, som driver Fredriksborgs hotell och restaurang.

Ett tiotal har visat intresse

– Det vi verkligen söker är någon som brinner för bakning och matlagning. Jag har haft lite olika intervjuer och där går jag på någon som verkligen brinner för det här – inte bara någon som kanske haft några middagar hemma och tycker om att baka.

Hotellet ligger längst ut på Värmdö och man bör helst ha bil för att kunna ta sig dit. Ett tiotal personer har redan visat intresse för sommarjobbet, som är på heltid under juni och augusti och sedan på helger utifrån behov.

Jessika vill understryka att de även anställer folk i andra åldersgrupper.

– Det är inte att vi väljer bort de yngre. Vi har sju-åtta ungdomar mellan 16 och 23. Men just den här positionen kommer de aldrig att klara av oavsett hur duktiga de är, för de har inte de här husmorsknepen när man till exempel ska sylta in något, säger hon.

– De har inte 30 års erfarenhet av att baka kärleksmums. De kan vara duktiga på att baka men efter 30 år så har man även lite mer effektivitet och kan läsa ett recept och göra det till sitt eget.

”Håller det ganska traditionellt”

Hotellet ligger i byggnader från 1700-talet, som hörde till Fredensborgs gamla fästning. Gästerna är ofta par i åldern 35 och uppåt och uppskattar den hemkänsla som anställda med decenniers erfarenhet av bakning och matlagning ger, säger Jessika.

– Eftersom vår målgrupp är lite äldre så tycker de att det är jättekul när de känner igen sig också i äldre bakverk som kärleksmums eller korintkakor, som kanske inte är så vanligt när man går ut och fikar på Espresso House eller så. Vi försöker hålla det ganska traditionellt.

Publicerad:

LÄS VIDARE