Nedgång på Stockholmsbörsen

Av:  TT

Börsen sjönk i linje med omvärlden. Arkivbild.
Börsen sjönk i linje med omvärlden. Arkivbild.

Stockholmsbörsen inledde uppåt, men följde på onsdagseftermiddagen med de ledande Europabörserna nedåt och stängde på minus. Det breda OMXS-indexet backade 1,2 procent.

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik hörde till de stora förlorarna bland de mest omsatta aktierna på storbolagslistan OMXS30, med ett kursfall på 4,4 procent. Ett annat sänke var vitvarutillverkaren Electrolux, ned 4,3 procent.

I andra änden fanns bilsäkerhetsföretaget Autoliv, som steg 1,3 procent.

Telekomtillverkaren Ericsson möblerar om i koncernledningen och meddelade samtidigt att ett nytt affärsområde skapas genom att Digital services och Managed services slås ihop. Aktien backade 1,2 procent.

Butikskedjan Kjell & Companys aktie tappade 4,4 procent efter en kvartalsrapport.

På de ledande Europabörserna var det också dystra miner, efter nya inflationssiffror i Storbritannien och eurozonen. FTSE100-index i London backade 1,1 procent och CAC40-index i Paris gick ned 1,2 procent. DAX-index i Frankfurt hade vid 18-tiden tappat 1,3 procent.

Inflationen i Storbritannien uppmättes till 9 procent i april, upp från 7 procent i mars. Det är den högsta inflationssiffran i Storbritannien på 40 år, enligt CNBC. Analytiker hade i snitt räknat med en ökning till 9,1 procent.

Publisert:

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu