Framfab säljer Birgerssons bolag

Privatekonomi

Framfab säljer ett antal utländska bolag samt större delen av Framfab Labs. Därmed klipps banden med bolagets grundare Jonas Birgersson, som redan lämnat sin plats i Bredbandsbolagets styrelse.

Framfab är ett avslutat kapitel för Jonas Birgersson som är tillbaka i Lund.
Framfab är ett avslutat kapitel för Jonas Birgersson som är tillbaka i Lund.

Programvarudelen inom Framfab Labs, som främst utvecklat portalmjukvaran BRIKKS, säljs till personal och externa finansiärer. Framfab kommer att ha kvar 20 procent i bolaget men inte ha någon representant i styrelsen. Bolaget, med 54 anställda, ska ledas av Jonas Birgersson som indirekt kommer att äga 10 procent.

Någon köpeskilling framgår inte, de exakta villkoren kommer att redovisas i kallelsen till en extra bolagsstämma. Affären omfattas av den så kallade Leo-lagen vilket innebär att nio tiondelar av stämman måste godkänna den.

Därmed lämnar Jonas Birgersson det bolag han var med om att grunda 1995.

Lämnar Bredbandsbolaget

Jonas Birgersson har också avgått som Framfabs representant i Bredbandsbolagets styrelse, som han också var med och grundade. Där har han ersatts av Framfabs styrelseordförande Sven Skarendahl.

- Det känns bra att vi till slut hittat en lösning där vår verksamhet här i Lund tryggats ekonomiskt, även om detta innebär att vi lämnar Framfab. Vi tror att vårt partnerskap med Framfab kommer att betyda mycket för framgången för våra produkter, säger Jonas Birgersson, VD för det nya bolaget i en kommentar.

Tack för allt, Birger

- Vi är glada att vi har funnit nya ägare för Framfab Labs verksamhet i Lund och önskar Jonas Birgersson och hans personal lycka till och ser fram emot ett framgångsrikt kommersiellt samarbete bland annat kring BRIKKS. När nu Jonas lämnar oss vill jag uttrycka vår tacksamhet för hans insatser genom åren för Framfab, säger Sven Skarendahl, Framfabs styrelseordförande.

Framfab säljer också sitt dotterbolag i Spanien och sina andelar i holländksa bolagen Coin och Plinq samt den 11-procentiga andelen i Framfab S.p.A i Italien.

Enligt Framfabs VD Johan Wall är nedläggningarna och försäljningarna klara i Framfab.

- Framfab är nu ett renodlat internetkonsultföretag med verksamhet i sex länder i Europa, och nu vi har goda förutsättningar för att återställa lönsamheten, säger Johan Wall, Framfabs VD

Andreas Cervenka (andreas.cervenka@ekonomi24.se)

ANNONS

Hos Telge Energi hittar du bra erbjudanden på elavtal - hitta ett som passar dig!

Extern länk från Telge Energi

Läs mer!

Publisert:

Aftonbladet

/

Min ekonomi

/

Privatekonomi

ÄMNEN I ARTIKELN

Privatekonomi