Succén är tillbaka – tävla i Aktie Manager

Utmana dina vänner på börsen – vem är bäst på aktier och investeringar?

Av: 

Aftonbladet

• Aktie Manager

Sveriges roligaste aktietävling är tillbaka!

Nu har du chansen att förvalta 1 miljon kronor under sex veckor.

Den med högst avkastning på aktierna vinner.


Tävla i Aktie Manager HÄR - vem förvaltar en miljon bäst?

Är du en av alla som har fått upp ögonen för börsen under pandemin? Då är detta ett gyllene tillfälle att lära sig mer om aktier och investeringar.

Nu är andra säsongen av Aktie Manager nämligen här – tävlingen där du får utmana dina vänner och experter på börsen. Under den första drabbningen i höstas tävlade nära 10 000 svenskar.

– Premiären blev verkligen en succé. Det känns väldigt roligt att köra igång en ny omgång, säger Gustaf Tronarp, reporter på Min ekonomi.

Tävlingen går kortfattat ut på att du ska förvalta en miljon kronor under sex veckor på Stockholmsbörsen. Den med högst avkastning i slutet vinner.

Tävla mot profilerna

Som lite extra hjälp på vägen kommer rutinerade ekonomer och investeringsprofiler finnas med för att ge sina råd. Dessutom kommer de att ha sina egna ligor där extrapriser utlovas.

– Målsättningen är att det ska vara både roligt och lärorikt att delta.

I Aktie Manager går det att ta ut svängarna lite mer än vad man gör i sitt vanliga sparande, säger Gustaf Tronarp vidare.

– Vi hoppas naturligtvis att tävlingen kommer att ge kunskap och insikter som deltagarna kan ta med sig när de placerar pengar på riktigt. Men då gäller det såklart att fatta välgrundade beslut, ha en genomtänkt strategi och tänka på att investeringar både kan öka och minska i värde.

Anmäl dig till Aktie Manager på manager.aftonbladet.se

Vad är Aktie Manager?

Det är en tävling där du själv, eller tillsammans med dina vänner, med fiktiva pengar tävlar mot andra personer eller lag i handel med aktier på Stockholmbörsen. Från och med nu kan alla som vill delta registrera sig och börja bygga sina aktieportföljer.

Registreringen är öppen fram till 09.00 den 26 april. Efter det kan man inte längre anmäla sig utan då börjar tävlingen på allvar och pågår i sex veckor, fram till den 4 juni då vinnaren ska koras.
 
SÅ ANMÄLER DU DIG: Gå in på manager.aftonbladet.se – klicka på Aktie Manager.

Hur funkar det?

Det går ut på att du först väljer nio bolag – och investerar 100 000 i varje när du skapar din portfölj – och byter dem sedan under tävlingens gång, alltså säljer och köper andra i stället – om du vill, när du vill.

Så här går Aktie Manager till:

  • Du startar med 1 miljon i fiktiva pengar i portföljen.
  • Alla aktier är vid starten (09.00 måndag 26/4) värda 100 000 kr, välj ut 9 bolag. 100 000 kr finns kvar i en buffert.
  • Aktierna stiger eller sjunker i värde i procent utifrån hur de går på verkliga börsen.
  • Du har alltid 9 aktier i din portfölj och kan välja att byta mellan klockan 19.00 och midnatt varje vardag, och dygnet runt på helger. Du kan byta aktier i din portfölj fram till tävlingen drar igång.
  • Den som har mest värde i sin portfölj när tävlingen avslutas är vinnaren.
  • Du hittar all info på manager.aftonbladet.se. Klicka dig in på Aktie manager.

Vad kostar det?

Alla med Aftonbladet Plus deltar utan kostnad.
För att delta kostar det 29 kr, du får då Aftonbladet Plus på köpet en månad (fortlöper sedan för 99 kr per månad, ingen bindningstid).

Så här startar du en egen liga

Det är väldigt enkelt att starta egna ligor och utmana vänner och arbetskolleger, vilket brukar vara väldigt populärt i Aftonbladets alla managertävlingar. Klicka på ”starta mini-liga” eller ”sök efter mini-liga” och anslut när du lämnat in din portfölj.

Vad vinner man?

Förutom ära och berömmelse så finns det flera fina priser i potten. Vassa investerare kan vara med och slåss om bland annat en iPhone 12 64GB, till ett värde av 9990 kronor. Läs mer nedan.

Tävla i Aktie Manager - klicka här

Tommy Söderström, Amelie Wahlund, en finansvalp, och Sandra Bourbon.

Foto: Aftonbladet/TT

LIGORNA MED BONUSPRISER

Du kan enkelt starta en egen liga (tryck på skapa mini-liga) eller ansluta till en befintlig. Här är ligorna med bonuspriser.

FINANSVALPARNA

Lyckas du bräcka tre hundvalpar på börsen, eller är det du som tvingas gå med svansen mellan benen? Gå med i Finansvalparnas liga – vars mål är att ge finanseliten på pälsen.

Pris: Vinnaren i ligan får en Apple iPad Air 10.9" (2020) WiFi 64GB Surfplatta - Rymdgrå (värde 6990 kr)

Gå in på mini-ligor. Sök på Finansvalparna

DAYTRADERN AMELIE

Amelie ”Investeringstjejen” Wahlund är blott 19 år, och daytrader. Vissa månader kan hon tjäna uppemot 40 000 kronor på börsen. Nu ska hon utmana Aftonbladets läsare i Aktie Manager.
Pris: 1–3-plats vinner Defunc trådlösa hörlurar (värde 499 kr)

Gå in på mini-ligor. Sök på Daytradern Amelie

HOCKEY-AKTIE

Förre hockeystjärnan Tommy Söderström har en liga ihop med vännen och investerarproffset Arne ”Kavastu” Talving. Förra året placerade sig duon på tredje plats i hela tävlingen.

Pris: 1–3-plats vinner Defunc trådlösa hörlurar (värde 499 kr)

Gå in på mini-ligor. Sök på Hockey-Aktie

FRAMTIDSFEMINISTEN

Sandra Bourbon har som mål att bli ekonomiskt fri innan 45 – och nå dit genom att investera i jämställda bolag. Hennes strategi i Aktie Manager kommer att vara likadan – jämställda och långsiktiga val.
Pris: 1–3-plats vinner Defunc trådlösa hörlurar (värde 499 kr)

Gå in på mini-ligor. Sök på Framtidsfeministen

Profiler utan egna ligor:

CLAES HEMBERG

Den välkände ekonomen Claes Hemberg är med för andra året i rad. Hans strategi är, likt förra året: långsiktighet och noll trading. Under tävlingens gång kommer Claes Hemberg att ge sina bästa tips.

FINANSGRABBARNA

Viktor Ritsvall och Oliver Allemog har gjort sig kända på Tiktok under namnet Finansgrabbarna. Under Aktie Manager kommer duon att vara med och ge sina råd för hur nybörjare ska agera på börsen.

SÅ ANMÄLER DU DIG: Gå in på manager.aftonbladet.se - klicka på Aktie Manager.

Vill du också berätta om ditt lag och vilken strategi ni valt? Hör av dig till oss - mejla till minekonomi@aftonbladet.se

ANNONS EXTERN LÄNK

Ansök om bolån och få ett erbjudande – samma ränta till alla

Hypoteket

Publisert:

LÄS VIDARE

Tog förstaplatsen efter slutspurt: ”Jätteroligt”

ÄMNEN I ARTIKELN

• Aktie Manager

Aktier

Stockholmsbörsen