Så blir du miljonär – tipsen för ett rikare liv

Uppdaterad 2022-05-19 | Publicerad 2022-05-16

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Från barskrapad till miljonär. I sin nya bok, Jakten på miljonerna, delar 100miljonärsmannen med sig om sin kunskap för ett rikare liv.

Barskrapad och med en trasig uppväxt i bagaget bestämde sig 100miljonärsmannen för att bli rik. Men inte bara på pengar. Med oss på resan, mot 100 miljoner innan 2030, ges vi tips och råd kring hur du kan bli rik både på börsen, men också i ditt vardagliga liv.

Jakten på miljonerna

När 100miljonärsmannen bestämde sig för att börja spara hade han ingen erfarenhet av börsen. Bara ett stort intresse för pengar och att göra livet bättre för dem runt omkring sig. Som son till en mamma med MS och en något frånvarande samt tidvis deprimerad pappa, fanns det ingen som kunde lära honom hur. Det var istället något han lärde sig själv. Jakten på miljonerna var igång.

Jag tror det ger motivation och hopp till många

I och med att han började lära sig mer och mer insåg 100miljonärsmannen att han vill dela med sig av sin kunskap. Därför skapade han Instagramkontot 100miljonärsmannen som snabbt attraherat många följare.

Varför tror du att ditt konto på sociala medier blivit så stort?
– Jag tror att mitt konto är väldigt personligt och ärligt. Det är den feedbacken jag får av mina följare. Jag blandar det hårda med ekonomiska siffror och kalkyler med foton på min familj. Jag delar även med mig av foton från min framgång. Jag visar vad resultatet kan bli om man jobbar hårt, sparar och investerar på ett smart sätt. Jag tror det ger motivation och hopp till många.

En handbok i sparande

100miljonärsmannens Instagramkonto växer varje dag, men han kände ändå att han ville nå ut mer. Till den breda massan. Han ville förmedla för vanliga sparare att det går att nå miljonen. I sin nysläppta bok Jakten på miljonerna, ger han sig på att på ett enkelt sätt förklara skillnaden mellan exempelvis fonder, indexfonder och aktier. Han guidar läsaren till det som anses svårt och komplicerat, till att visa hur du kan tänka för att nå ditt mål.

– Mitt syfte med boken är inspirera fler att börja spara och investera, men även ge konkreta tips till de som redan har börjat sin ekonomiska resa. Jag vill inspirera och motivera andra att lyckas både personligt, professionellt och ekonomiskt, säger han och fortsätter:

– Jag önskar att man kan använda min bok som en handbok för att lyckas på alla plan. Jag vill visa att om jag kan lyckas med en trasig uppväxt och motgångar så kan alla lyckas och bli miljonärer.

Drivs inte enbart av pengar

Att bli ekonomiskt oberoende är en dröm många har. Något 100miljonärsmannen lyckats med. Men han poängterar att pengar inte enbart kan vara en drivkraft för att lyckas.

– Jag ger i boken handfasta tips och metoder hur man kan lyckas på alla områden. Jag tror nämligen inte pengar som enskild komponent räcker för att nå lycka. Det måste till flera komponenter, och en komponent är en god mental hälsa och att hjälpa andra att lyckas och må bra.

Varför är det viktigt att sätta en konkret siffra som mål?
– Det är viktigt att ha en klar målsättning vart du vill komma. Att konkretisera siffran gör att du tar målet mer seriöst. Det är viktigt med en destination och en karta vart du ska. Sedan kan du ändra destinationen på resans väg.

Alla kan bli miljonärer

Vad är ditt bästa tips för att komma igång med sitt sparande?
– Det är att börja. Det är viktigare att börja spara månadsvis än vad du sparar i. Dock är mitt tips att börja spara i en sparrobot eller globala indexfonder med låga avgifter. Att en viss summa dras vid löning direkt. Sedan gärna öka sparandet om du till exempel får tillbaka på skatten, får en gåva eller ett arv.

Vad är det vanligaste misstaget sparare gör?
– Det vanligaste misstaget är att man bara har en eller två aktier. Och sedan satsar hårt i dessa få aktier.

Kan alla bli miljonärer?
– Mitt svar är ja. Det tar bara olika lång tid för oss beroende på hur mycket vi kan spara varje månad. Om vi förutsätter att du sparar i en global indexfond som ger cirka 7% avkastning över tid, och du sparar 1000 kr varje månad så tar det cirka 28 år att bli miljonär. Kan du spara mer per månad går det så klart snabbare. Men alla kan bli miljonärer om de är långsiktiga och sparar varje månad.LÄS VIDARE

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu