Både pengarna och flygbiljetten försvann för Natalia, 21

1 av 4 | Foto: Natalia Popovici, 21, bokade en flygresa till Bukarest. Men trots att pengar har dragits från hennes konto har hon inte fått någon biljett.
MIN EKONOMI

I morgon hade Natalia Popovici tänkt att flyga till Bukarest för att gå på en släktings bröllop. Nu är både pengarna och flygbiljetten borta.

– Jag känner mig väldigt lurad, säger hon.

21-åriga Natalia Popovici från Stockholm var förväntansfull när hon i slutet av juli bokade en flygresa till Rumäniens huvudstad Bukarest. Hon såg fram emot att hälsa på släktingar och gå på ett bröllop.

Pengarna är borta

Via en jämförelsesajt hittade hon en enkelresa för ungefär 1 500 kronor med resebyrån Bravofly.

Natalia försökte genomföra bokningen, men fick ett felmeddelande där det stod att transaktionen inte gått igenom.

– Jag tänkte först att jag kanske inte hade pengar på kontot, säger hon.

Efter ett samtal till banken stod det dock klart att pengasumman hade överförts. Men någon biljett såg Natalia inte till.

– Sedan dess har jag ringt och mejlat till dem för att försöka ta reda på vad som hänt. Jag har hållit på i en vecka, men jag har inte fått några vettiga svar.

– I början trodde de inte ens på mig. Det är väldigt frustrerande. Det känns helt sjukt, säger hon.

”Lurad och stressad”

Efterhand har det kommit fram att ett tekniskt fel förmodligen har orsakat Natalias problem. Resebyrån kan inte hitta Natalias betalning, och det gör att reservationen inte har kunnat bekräftas.

– De säger att det finns en biljett, men ändå finns det inte någon biljett. Enligt dem är det väldigt ovanligt, säger Natalia.

I morgon lyfter alltså planet som Natalia betalat för att få följa med på. Om hon verkligen kommer att komma iväg är dock högst oklart.

– De har sagt att de skulle återkomma, men jag vet inte om det verkligen kommer att göra det. Jag känner mig väldigt lurad och stressad, säger hon.

Aftonbladet har sökt Bravofly för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM