Expertens tips – så hittar du din nästa vinnaraktie

Avslöjar sig börsstrategi – se klippet

Upp med blicken.

Mer komplicerat än så behöver det inte vara i jakten på nästa aktie.

– Det är ett perfekt sätt att börja på, säger sparprofilen Nicklas Andersson i ”Uppesittarkväll”.

Råden var många när aktieprogrammet ”Uppsittarkväll” under torsdagskvällen gjorde premiär på Aftonbladet, i samarbete med Omni Ekonomi.

Under två fullspäckade timmar laddade investeringsprofilerna Albin Kjellberg och Nicklas Andersson upp inför den kommande lönen.

Och det var mycket som hanns med. Amerikanska räntor, ekonomiskt frihet och den skakiga fastighetsmarknaden i Kina var bara några av ämnena som betades av, tillsammans med flera inbjudna gäster.

Nicklas Andersson, sparekonom programledare för ”Uppesittarkväll”, avslöjade ett aktietips han själv använder sig av.
Nicklas Andersson, sparekonom programledare för ”Uppesittarkväll”, avslöjade ett aktietips han själv använder sig av.

Tipset – så hittar du nästa aktie

Också de privatekonomiska och plånboksnära tipsen haglade under sändningen. Nicklas Andersson, som till vardags är sparekonom på Avanza, avslöjade bland annat delar ur hans egen börsstrategi.

Upp med blicken, kan tipset sammanfattas.

– Titta runt omkring dig. Titta på produkterna eller tjänsterna du använder, som du eller dina vänner tycker är bra, säger han och fortsätter:

– Dricker du en god dryck? Vänd på flaskan, se vilket bolag som har tillverkat den. Googla på bolaget, se om det är noterat eller inte.

Sandra Johansson, Nicklas Andersson och Albin Kjellberg leder aktieprogrammet ”Uppesittarkväll”.
Sandra Johansson, Nicklas Andersson och Albin Kjellberg leder aktieprogrammet ”Uppesittarkväll”.

”Då blir jag nyfiken”

För att exemplifiera vänder han sig till cykelindustrin. Det Nicklas Andersson ser på vägen till jobbet förvandlar han till potentiella investeringar.

– När jag cyklar till jobbet ser jag hur varje cyklist mer eller mindre har en Hövding eller en hjälm med ett Mips-märke på. Det är ett perfekt sätt att börja approchera och hitta till nästa bolag, när varenda kotte har ett varumärke på sig. Då blir jag nyfiken.

Men som med all annan investering på börsen finns det risker även med det här tipset. Ingenting är vattentätt eller säker avkastning på börsen.

– Å ena sidan är det bra eftersom många använder varumärket, men å andra sidan är det gammal försäljning, säger Nicklas Andersson.

Missade du sändningen? Kolla ikapp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu