”Bankkonto är sexigt!”

Av: 

Arne Höök

Privatekonomi

Annika Creutzer är Aftonbladets nya expert på privatekonomi

Mer för pengarna.

Så heter Aftonbladets nya storsatsning på privatekonomi som startar i morgon.

Den som ska se till att du får just mer för pengarna är Annika Creutzer, Sveriges främsta expert på hemekonomi.

–?Visst prutar jag när jag kan! säger hon.

Hej Annika, välkommen tillbaka! Du har varit här förut, hur känns det återvända till Aftonbladet?

–?Roligt, förvirrande och mycket inspirerande.

”Mer för pengarna”, heter avdelningen du ska jobba med. Vad ska du hjälpa våra läsare med?

–?Allt som rör den egna ekonomin. Dela med mig av råd och tips om hur vi kan få ut mesta möjliga av våra pengar, både till allt som är nödvändigt men även till det som ger guldkant på tillvaron.

Rådgivare i din bransch är ofta alldeles för luddiga. Handen på hjärtat nu: vilka fonder har du själv lagt dina sparpengar i?

–?Nu nysparar jag i en global indexfond med etisk inriktning hos SEB. Mina gamla fonder i PPM hann jag inte flytta från. Där tar jag risker och har det mesta i tillväxtmarknadsfonder, men även en gammal trotjänare från start, Lannebo småbolag. Annars har jag det mesta av sparpengarna på ett bankkonto hos Skandiabanken med förhållandevis bra ränta.

Min bordsgranne Fredrik Virtanen har just spelat bort en miljon på börsen. Vad råder du en sådan kille?

–?Fredrik, det är sexigt med bankkonto! Heder åt honom som berättar om sitt misslyckande.

Många svenskar kommer framöver att tvingas dra åt svångremmen både tre och fyra hål. Kan en välbetald journalist som du förstå hur knapert det kan bli?

–?Det är sant att det är lätt att glömma hur det var när jag var yngre och också hade ont om pengar. Men jag lärde mig mycket då om billig mat, att handla begagnat och snåla. I dag kan jag dessutom en hel del om beskattning, sparprodukternas dolda kostnader, pensionssystemens fällor och möjligheter och mycket annat som jag ska dela med mig av.

Annika Creutzer

Namn: Annika Maria Creutzer. Ålder: 51. Yrke: Chefredaktör för sajten Pengar24. Familj: Sarah, snart 9. Bor: Trerummare i Stockholms innerstad. Tjänar: 67?500 kronor i månaden. Karriär i korthet: Konsumbiträde, expedit och restaurangintendent. Därefter examen med nationalekonomi som huvudämne. Ekonomireporter på Aftonbladet, pressekreterare åt Göran Persson och Ingela Thalén, ekonomireporter på Privata Affärer, privatekonom på Coop Bank, privatekonom på Skandiabanken, chefredaktör för Privata Affärer och Placeringsguiden.

ANNONS

Jämför bolån och hitta den bästa räntan! Helt kostnadsfritt.

Extern länk från Compricer

Jämför här

Chatta om din privatekonomi

Chatta med Pengar 24:s chefredaktör Annika Creutzer

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Privatekonomi