Flygbiljett på avbetalning – med skyhög ränta

Foto: SAS erbjuder möjligheten att köpa flygresan på avbetalning – med skyhög ränta.
MIN EKONOMI

Nu går det att betala flygresan på avbetalning hos SAS.

Men med en ränta på nästan 30 procent kan flygresan bli kostsam.

SAS lanserade förra veckan möjligheten att köpa flygresan på avbetalning. Men de som delar upp betalningen för flybiljetten får dock vara beredda på att en ränta på 29 procent tillkommer, skriver Privata Affärer.

För resenärer som vill dela upp fakturan finns två alternativ att välja mellan.

Två olika alternativ

Det går antingen att betala valfri summa i månaden, dock minst 50 kronor, summan kan du bestämma från månad till månad. Tiden för avbetalning är max 24 månader och det tillkommer en avgift på 29 kronor varje månad. Vid ett köp för 10 000 kronor och den gällande årsräntan på 19,90 procent innebär det en effektiv ränta på 29,22 procent.

Alternativ två är att du förbinder dig att betala resan på tre, sex, tolv, 24, eller 36 månader. Vid ett köp på 10 000 kronor varierar den effektiva räntan mellan 10,51 procent, för tolv månaders avbetalning, och 19,99 procent om du gör avbetalningen på 24 månader.

SAS erbjuder avbetalningslösningen i samarbete med betalningslösningsföretaget Klarna.

”Vill vara transparenta”

– Eftersom uppläggningsavgiften och räntor skiljer sig åt för de olika kampanjerna (3, 6, 12, 24 etc. månaders) blir den effektiva räntan olika för varje enskild kampanj. Eftersom vi och Klarna vill vara så transparenta som möjligt gentemot kunden har vi valt att kommunicera den högsta effektiva räntan för de olika kreditprodukterna, säger SAS presschef Henrik Edström i ett mejl till Privata Affärer.

ARTIKELN HANDLAR OM