Så vet du om du betalar för mycket för din bil

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Betalar du för mycket för din bilförsäkring helt i onödan? Genom att jämföra och byta bilförsäkring kan du spara tusenlappar varje år.

Det finns idag mängder med olika företag som erbjuder bilförsäkringar. Vad som passar dig bäst är helt beroende på vilken typ av bil du har, hur mycket du kör och vilken typ av ersättning du vill ha om olyckan skulle vara framme. Här får du en överblick kring vad de olika försäkringarna står för, och kan sedan jämföra vilken försäkring som passar dig och din plånbok bäst.

Fyll i ditt registreringsnummer HÄR och jämför sedan vilken bilförsäkring som passar dig bäst! (Annons från Zmarta)

Trafikförsäkring

Det är lag på att alla körbara bilar ska ha en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen ingår i alla typer av bilförsäkringar och ersätter personskador och sakskador som du orsakat med din bil. Vill du ha ersättning på skadorna på din egen bil behöver du teckna en hel-eller halvförsäkring.

Halvförsäkring

Med en halvförsäkring ingår utöver trafikförsäkringen oftast även allrisk-, stöld-, brand-, glas-, maskin-, räddnings- och rättsskyddsförsäkring. Läs igenom villkoren innan du tecknar din försäkring för att se exakt vad som ingår. Om du har en nyare bil där även en såkallad vagnskadegaranti ingår behöver du enbart en halvförsäkring.*

Helförsäkring

Med en helförsäkring ingår trafikförsäkring, halvförsäkring och en vagnskadeförsäkring. Vagnskadeförsäkringen ger ett mer omfattande skydd vid tillexempel bilolyckor eller om ett träd skulle falla över din bil. Läs noggrant igenom försäkringsvillkoren för att se vad som gäller för dig.

*Källa: Konsumenternas.se

Jämför din bilförsäkring

Det är en bra idé att jämföra sin bilförsäkring för att se om man kan få ett lägre pris. Här nedan kan du göra det via Zmarta.

Fyll i ditt registreringsnummer HÄR och jämför sedan vilken bilförsäkring som passar dig bäst! (Annons från Zmarta)

Publisert:

LÄS VIDARE

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Joel Holmgren, Aleksandra Wojcik, Vilma Stockvall
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Support: Kontakta kundtjänst
AnvändarvillkorPersonuppgiftspolicyCookiepolicyRapportera fel Nyhetsbrev

OM AFTONBLADET