Idag släpps Nokias klassiker

Den klassiska 3310:an kommer tillbaka.
Den klassiska 3310:an kommer tillbaka.

Grattis alla nostalgiker!

I dag är det officiell Sverigerelease för Nokias superklassiker 3310.

Få mobiltelefoner är lika ikoniska som Nokias 3310. Under åren 2000–2005 sålde den i hela 126 miljoner exemplar, vilket gör det till en av de bäst säljande modellerna genom tiderna.

Och nu är den tillbaka, i något upphottad form. Idag, den 31 maj, släpps telefonen på nytt i Sverige. Det rekommenderade priset ligger på 599 kronor, och modellen finns tillgänglig i fyra olika färger.

Saknar moderna funktioner

Mycket har hänt med mobiltelefonerna under de 12 år som 3310:an varit ur produktion. Och den nya versionen är visserligen förbättrad jämfört med originalet, men saknar också många av de funktioner vi idag förväntar oss av en telefon.

På plussidan kan nämnas den minst sagt rejäla batteritiden. Enligt Nokia kommer man kunna prata i telefonen en hel dag, och lämna den i standbyläge i en månad, utan att batteriet laddar ur. 3310:an har också fått ett hörlursjack, en färgskärm, mp3-spelare och en kamera med 2 megapixlar.

Snake ingår

Den är också tunnare, smalare och lättare än originalet – men lika tålig mot skador. Och givetvis medföljer det enormt populära spelet Snake, även det i något modernare tappning.

Men den nya 3310:an är trots allt ingen smartphone på långa vägar. Appar kan du glömma, och vill du surfa är det 2G och en enkel webbläsare som gäller.

Publisert:

LÄS VIDARE

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu