Svängig börsdag slutade nedåt

Av:  TT

Lastbilstillverkaren Volvo presterade bäst bland storbolagen. Arkivbild.
Lastbilstillverkaren Volvo presterade bäst bland storbolagen. Arkivbild.

Stockholmsbörsen pekade uppåt under onsdagseftermiddagen, men vände nedåt igen och avslutade på fel sida om nollstrecket.

Verkstadsbolagen hamnade i toppen och it-bolagen i botten.

Stockholmsbörsens breda OMXS-index stod på minus 0,8 procent när handeln stängde på onsdagskvällen. Nedgången var något mildare för OMXS30, listan över de mest omsatta aktierna, som backade 0,1 procent.

De klassiska verkstadsbolagen premierades av investerarna. Lastbilstillverkaren Volvo gick segrande ur striden på OMXS30-listan med en uppgång på 2,7 procent. Kullagertillverkaren SKF hamnade på en hedervärd andraplats med en uppgång på 2,5 procent, åtföljd av bilsäkerhetsföretaget Autoliv som steg 1,9 procent. Personbilstillverkaren Volvo Cars, som inte ingår i OMXS30-index, steg 5,5 procent.

I den absoluta bottenligan bland storbolagen återfinns molntjänstbolaget Sinch med en nedgång på 5,0 procent samt livekasinobolaget Evolution som tappade 2,7 procent. Även medicinteknikbolaget Getinge hade en dålig dag, med ett tapp på 2,0 procent. Utanför OMXS30-listan sticker småspararfavoriten Hexatronic ut med en nedgång på 8,2 procent.

Stockholmsbörsens nedgång låg i linje med de ledande Europabörserna. Londonbörsen backade 0,9 procent, Parisbörsen sjönk 0,8 procent och Frankfurtbörsen låg vid 18-tiden på minus 0,3 procent.

Publisert:

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu