SBAB sänker bolåneräntor

Av: 

Stefan Hesserud Persson

Lägre boräntoa hos SBAB.
Lägre boräntoa hos SBAB.

SBAB

Konkurrensen om bolånekunderna tätnar.
Nu meddelar statliga SBAB att de sänker räntan på sina populäraste bindningstider med 0,10 procentenheter.

De nya listräntorna för rörliga bolån (tre månader) och ett års bundet landar därmed på 1,49 procent. Den bundna tvåårsräntan sänks med 0,05 procentenheter, till 1,69 procent. Genomsnittsräntorna väntas påverkas i samma utsträckning.

SBAB skriver i ett pressmeddelande att anledningen till sänkningarna är de högre bolånemarginalerna på de kortare bindningstiderna.

”Ökar konkurrensen”

Man slår också fast att konkurrensen på bolånemarknaden ökat på senare tid.

– Den senaste tiden har det varit SBAB som har fått mest kunder och växt mest inom bolån i förhållande till marknadsandelen. Det vill vi fortsätta göra. När konkurrensen ökar så ökar vi konkurrensen, säger Klas Danielsson, vd för SBAB i pressmeddelandet.

Flera banker har under våren sänkt sina räntor efter att nya aktörer som Enkla och Hypoteket etablerat sig på marknaden. Exempelvis sänkte Danske Bank sin tvåårsränta från 1,85 till 1,29 procent i början av april.

Marginalerna minskar

Det börjar också märkas av på bankernas marginaler, som stigigt kraftigt de senaste åren. Första kvartalet i år backade bolånemarginalen från 1,71 procent till 1,64 procent.

Håkan Larsson, boendeekonom på Villaägarnas riksförbund, har tidigare sagt till Aftonbladet att det just nu är drömläge att förhandla om sin bolåneränta.

– Passa på nu, man vet aldrig vad som händer framöver.

ANNONS

Ett toppenerbjudande på rörligt elpris utan bindningstid, avgifter och påslag i 9 månader.

Extern länk från Skellefteå Kraft

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Flera banker höjer bolåneräntan: ”Var beredd”

ÄMNEN I ARTIKELN

SBAB

Bolån

Boränta

Bank & finans

Bostadsmarknad

Hypoteket