Nu kommer skatteåterbäringen

Av: 

Josefin Westin

Nu kommer skatteåterbäringen.
Nu kommer skatteåterbäringen.

Deklarationen

Uppdaterad: 17 maj 2018 klockan 11.27.

Nu är skatteåterbäringen här.
Under första veckan i juni skickar Skatteverket pengarna till alla som deklarerat digitalt.
– Om man inte fått pengarna den 5 juni ska man inte bil orolig, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Skatteverket har sedan tidigare skickat ut skatteåterbäringen till de som deklarerade digitalt, skaffade en digital brevlåda och endast behövde godkänna sin deklaration senast den 28 mars. De pengarna damp ner redan i början av april.

Nu är det dags för andra vågen skattepengar.

900 000 redan fått pengar

Ungefär 898 000 personer fick glädjebeskedet på kontot den 5–6 april. Det är en ökning med 60 procent jämfört med i fjol. Totalt delade de på 6,85 miljarder kronor.

Men misströsta inte om du inte får några pengar nu. Antingen var du för sent ute med att godkänna deklarationen eller så hade ändringar eller tillägg att göra.

För den som deklarera senast den 2 maj är det nu alltså dags. Då får du som privatperson i stället skatteåterbäringen i 5–6 juni.

– Om man inte fått pengarna den 5 juni ska man inte bil orolig, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Många får vänta längre

Det är ännu oklart hur många det blir för Skatteverket är inte klara med sina beräkningar. Klart är i alla fall att miljontals skattebetalare kan räkna med ett extra klirr i kassan.

Däremot finns det fortfarande en grupp personer som får vänta till slutet av sommaren på tillskottet.

– Det är inte alla som deklarerar digitalt och fortfarande deklarerar 1,5 miljoner personer på papper och får vänta till efter sommaren i augusti, säger Johan Schauman.

ANNONS

Sänk elkostnaden! Jämför elavtal och hitta ett bra avtal för dig – helt gratis!

Extern länk från Compricer

Jämför och byt nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är pengarna som du har rätt till när du jobbar hemifrån

ÄMNEN I ARTIKELN

Deklarationen

Skatteverket