Nej till SF:s köp av Sandrews

MIN EKONOMI

Konkurrensverket vill stoppa affären

Konkurrensverket vill stoppa SF Bios köp av Sandrews biografer.

Om köpet genomförs skulle det påverka biografmarknaden i Sverige mycket negativt, skriver Konkurrensverket i ett pressmeddelande.

”SF Bio blir då i princip ensam innehavare av biosalonger i stora delar av landet, vilket väsentligt hämmar konkurrensen”, anser Konkurrensverket som nu bestämt sig för att gå vidare till domstol för att stoppa affären.

Beskedet från Konkurrensverket kommer inte som någon överraskning för Sandrews vd Annika Estassy.

– Nej vi har förstått sedan för jul att det skulle gå så här. Nu blir det tingsrättens sak att avgöra frågan. Under tiden fortsätter vi att undersöka vilket intresse andra har för att köpa biografverksamheten, säger hon till TT.

Triangelfilm pekas ut som intresserade

Bland andra har Triangelfilm i medierna pekats ut som intresserade av att ta över de 21 biografer Sandrews har.

– För oss är det viktigt att det är en stark organisation som tar över biograferna. Vi har kvar produktion och distribution av filmer och har ingen lust att skada den verksamheten, säger Annika Estassy.

– Vi vill också få affären ur världen så snart som möjligt. Inte minst för att de anställda ska slippa leva med tveksamheten.

Schibsted äger hälften

Sandrews ägs i dag till 50 procent av den norska mediekoncernen Schibsted, som är på väg att förlora kampen om TV4 mot Bonniers.

Den andra hälften av Sandrews ägs av Stiftelsen Anders Sandrews.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM