Drömjobb, klart värt att kämpa för!

MIN EKONOMI

Ny statistik från AMS visar på att arbetsförmedlingen fått in 300 000 nya jobb sedan årsskiftet. Inte på 16 år har det funnits så många lediga jobb.

Men hur lätt är det att hitta ett jobb som man vill ha och som man är utbildad för? Läsarna berättar om sina drömjobb.

Jane har inga stora krav. Hennes dröm är att få jobba med det hon är utbildad för, få en rättvis lön och tillsvidareanställning/fastanställning. Hon vill slippa vikariat, extraanställning, säsong, vid behov, deltid/halvtid.

Hon tycker att det är viktigt vad hon arbetar med för: ”Ens arbete påverkar hela ens liv!”

Sjukgymnast, veterinär och tolk

Erkki Har i många år önskat att få bli sjukgymnast efter det att hon fick ovärderlig hjälp efter en trafikolycka.

Minna Nilsson drömmer om att bli veterinär och kunna få hjälpa djur har varit henne dröm sedan hon var en liten flicka: ”Och jag tänker uppfylla den drömmen också, men inte i Sverige, jag ska flytta till området runt Australien och bli veterinär där.”

Oskar Vill jobba som tolk. Han kan svenska, engelska, thailändska, koreanska och lite Tyska. Helst vill har vara inom film eller turist branschen.

En egen krog och fotograf

Martina Eriksson har två drömjobb. En är att äga en engen krog, den andra är att arbeta som kriminaltekniker.

Per Persson vill bli manusförfattare: ”Jag har en massa idéer kring olika sorters filmer, både skräck verklighets drama. thriller och komedi.”

Karin drömmer om att bli fotograf: ”Just för tillfället vet jag att det är hur svårt som helst att bli fotograf men det är min dröm och mitt mål!”

Har utbildningen

Jiz vill arbeta som adoptionsmedgivare: ”Det känns som om det skulle vara väldigt kul. Jag har rätt utbildning för det, men det är nog svårt att få jobb som just det?”

Marie Andersson har utbildning och yrkeserfarenhet i administrativa yrken. Hennes drömjobb är att hon skall få tag i ett nytt sådant arbete, efter att ha återhämtat sig efter ett olycksfall för två år sedan: ”Jag hoppas att dom inte bara väljer ungdomar utan tar oss i medelåldern också vi har mycket kvar att ge ännu.”

Akademiker

Sven Isaksson är arbetslös akademiker och har sökt både städjobb och diskjobb utan resultat. Han undrar vad det kan det bero på?

”Är det så att man inte skulle klara av det eller är bara arbetsgivarna för fega för att anställa en akademiker?”

Lars-Åke Åkerlund vill arbeta med miljöarbete: ”Alla vill vara rädd om vår miljö, men ingen vill ta ansvar för den. Hur kan jag hjälpa någon då ingen törs anställa mig?, undrar han.

Det är värt allt!

Sandra Johansson drömmer om att bli ambulans sjuksköterska. Hon går ”omvårdnad”, men sen ska jag plugga vidare till sjuksköterska och sen så ska hon jobba med akutvård: ”Det kommer ta tid, men det är helt klart värt allt! Det är mitt drömyrke.”

Drömmar är livets motor

ia: ”Ett drömjobb är väl alla jobb, som man trivs med och kan utvecklas i!

Drömmar är livets motor och vill man förverkliga sina drömmar – siktar man mot stjärnorna och jobbar på det!”

Birgitta Wilén

ARTIKELN HANDLAR OM