Försäkringar som skyddar ditt husdjur – och din plånbok!

Publicerad 2024-02-08

Artikeln innehåller annonslänkar

Våra fyrbenta vänner skänker oss otroligt mycket lycka och glädje. Men veterinärkostnader kan också stå oss dyrt om olyckan är framme!

Vi listar 5 djurförsäkringar som skyddar både ditt husdjur och din plånbok – så att du kan fokusera på annat!

Ett husdjur både ger och får oändligt med kärlek. Men som alla djurägare vet, kan de även vara riktigt dyra! Inte bara om en olycka sker, utan problem kan även vara medfödda och svåra att hitta. Vissa sjukdomar går till och med inte att upptäcka innan en försäkring upprättas.

Att försäkra sitt husdjur är inte obligatoriskt i Sverige, men att stå för alla kostnader själv kan bli riktigt dyrt. Därför kan det vara klokt att förbereda dig med en riktigt bra försäkring med hög täckning.

Vi tipsar om 5 av dem nedan! Var dock noga med att läsa igenom villkoren så att de passar dina och dina pälsklingars individuella behov.

Hedvig

Hos Hedvig kan du få en försäkring med högt försäkringsbelopp, som dessutom täcker tidigare sjukdomar och dolda fel hos hundar och katter. Väljer du premiumskyddet täcker försäkringen veterinärkostnader upp till 160 000 kronor. Dessutom ingår en årlig hälsokontroll och du kan få rådgivning direkt i appen.

Lassie

Lassie själva menar att den bästa försäkringen är att ta hand om sitt djur. Därför har de utvecklat en försäkring som erbjuder dig utbildning om ditt husdjur via appen. Är olyckan framme kan du, med deras toppförsäkring, få hjälp med veterinärkostnader upp till 160 000 kronor.

Läs mer om Lassies djurförsäkringar här!

ICA Försäkring

ICA Försäkrings strävar efter att erbjuda prisvärda och omfattande försäkringar för hund och katt. Du har möjlighet att skräddarsy försäkringen så att den passar din och ditt husdjurs individuella situation. Dessutom får du fri flytträtt om du vill byta till ICA Försäkring.

Furry Champ

Furry Champ själva menar att det ska vara enkelt att välja rätt skydd till ditt husdjur. Alla försäkringar hos bolaget har samma skydd, till vad de menar är attraktiva priser! Dessutom får du hjälp med ersättning för ett djurpensionat om någonting oväntat händer djurets ägare. Smart för både dig och ditt djur!

Agria

Hos Agria kan du försäkra allt från småfåglar till dina lantbruksdjur! Via bolagets app får du även tillgång till Agrias veterinärer direkt online. De kan ge råd och en första bedömning, men även remiss om behovet finns. Via deras hemsida kan du dessutom räkna på vad en försäkring hos dem skulle kosta.

Läs mer om Agrias djurförsäkringar här!

Publisert: