Personalens dubbeljubel över bonusregnet

Jubel på jubel bröt ut bland personalen på Ikea i Jönköping när de tidigare i veckan fick beskedet att alla anställda ska få en stor julbonus.

– Jag packades in i omslagspapper och berättade att de ska få en tidig julklapp, säger Miki Tabakovic, varuhuschef på Ikea Jönköping.

Det såg på många vis mörkt ut för Ikea i Jönköping när pandemin svepte fram som värst tidigare i år.

Bland annat förlorade restaurangen många kunder till följd av ett minskat antal besökare och restriktioner som innebar att de endast fick servera en gäst per bord.

– Min personal fattade att det gick trögt och insåg att ”nej, det blir nog ingen bonus i år”, säger Miki Tabakovic, varuhuschef på Ikea Jönköping.

Men Miki Tabakovic såg hur bra hans anställda hanterade situationen.

– I Jönköping har vi trots pandemin sett ett uppdämt behov av heminredning vilket har lett till att vi nådde våra måltal som räckte upp till en bonusutdelning.

”Jag får gåshud när jag tänker på att jag fick äran att berätta för dem att de visst skulle få en bonus i år. Jag är så stolt över mina kollegor.”
”Jag får gåshud när jag tänker på att jag fick äran att berätta för dem att de visst skulle få en bonus i år. Jag är så stolt över mina kollegor.”

Hoppade upp ur enorm julklapp

Miki Tabakovic bestämde sig för att ge personalen en rejäl överraskning som tecken på sin uppskattning.

Han hoppade ner i en enorm låda klädd i juligt omslagspapper och lät sig rullas ut på en lastpall till kassaavdelningen där medarbetarna hade samlats.

Till tonerna av ”Celebration” med Kool & The Gang studsade sedan Miki ut ur den jättelika julklappen hållandes i en skylt med texten ”bonus” varpå ett stort jubel bröt ut.

– Det var jätteroligt. Jag får gåshud när jag tänker på att jag fick äran att berätta för dem att de visst skulle få en bonus i år. Jag är så stolt över mina kollegor.

”Bara ett fåtal visste”

Bonusen är en extra belöning för medarbetare i Jönköping som gäller utöver den som alla Ikea-anställda får i januari.

– När jublet hade lagt sig frågade jag ”vill ni inte veta hur mycket bonus ni ska få?” De hade inte förväntat sig att de skulle få 70 procent av sin grundlön. Då började de jubla igen.

Bonusen kommer att betalas ut till de anställda den 22 december och gäller alla på Ikea i Jönköping oavsett vilken avdelning de tillhör.

– Det var verkligen en ”surprise”. Det var bara ett fåtal människor som kände till det här innan vi berättade det. Det känns fantastiskt.

Miki Tabakovic.
Miki Tabakovic.
Publisert:

Min ekonomi

Prenumerera på Cervenkas Nyhetsbrev

Spaningar om den turbulenta ekonomi vi lever i nu