Daniel slarvade bort en halv miljon i Bitcoins

Av: 

Clara Öhrn

Hysterin kring bitcoins fortsätter.
Hysterin kring bitcoins fortsätter.

Bitcoin

Värdet på kryptovalutan Bitcoins ökar explosionsartat.
Men alla investerare har inte vind i seglen.
Daniel, 27, har slarvat bort sina mynt – och förlorat drygt en halv miljon kronor
– Känns ju jättetråkigt, såklart. Det är några hundra tusen som jag verkligen hade kunnat få användning för, säger han till Metro.

Att investera i kryptovalutan Bitcoin har blivit allt vanligare. Daniel, 27, var en av de som tidigt vågade sig på att satsa pengar på den digitala valutan, vilket Metro var först att skriva om.

Till investerarnas stora glädje har värdet på valutan ökat markant på bara några månader. Men det finns de som inte har lika mycket vind i seglen, trots sina satsningar. Daniel är en av dem.

Förlorat en halv miljon

2010 köpte han drygt fyra stycken Bitcoins. I dag är de värda 500 000 kronor, men Daniel står utan pengar - han har nämligen tappat bort sina mynt.

– Plånboken låg direkt på hårddisken och försvann när jag formaterade den. Det var inget jag tänkte på förrän två-tre år senare, säger han till Metro.

Värdet var betydligt lägre när Daniel köpte sina Bitcoins för snart åtta år sedan och nu har han gått miste om drygt en halv miljon.

”Jättetråkigt”

– Känns ju jättetråkigt, såklart. Det är några hundra tusen som jag verkligen hade kunnat få användning för. Men det är inget som grämer mig allt för mycket dock, det är ju inte lönt att gråta över spilld mjölk, säger Daniel, till tidningen.

Riksbankschefen Stefan Ingves är en av de som är kritiska till kryptovalutan. Han anser att handeln med valutan är både riskfylld och spekulativ.

– Det rör sig inte om någon riktig valuta utan bör ses som ett spekulationsobjekt, säger riksbankschefen Stefan Ingves, till Dagens Nyheter.

Marknadsvärdet på en bitcoin ligger den 18 december 2017 på runt 161 000 kronor. Vid årsskiftet kostade en bitcoin cirka 8000 kronor.

Daniel heter egentligen något annat.


PODD: Allt om kryptovalutan Libra – Facebooks svar på Bitcoin

Nyhetspodden Aftonbladet Daily går igenom Facebooks sin nya storsatsning Libra. Kryptovalutan är Facebooks försök att skapa en global valuta. Facebook menar att Libra skulle kunna förändra världsekonomin, men experter varnar för att det skulle kunna ge nätjätten alldeles för mycket makt.

I det här avsnittet reder vi ut hur valutan skulle fungera, och varför storsatsningen möts av skepsis bland experter och politiker

ANNONS

Hos Telge Energi hittar du bra erbjudanden på elavtal - hitta ett som passar dig!

Extern länk från Telge Energi

Läs mer!

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller lyssna direkt genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bitcoin

Stefan Ingves

Kryptovaluta