Mystiska problem för bitcoinsajt

Foto: Bitcoins.
MIN EKONOMI

Sveriges största bitcoinsajt Kapiton har problem.

Flera användare misstänker att de har blivit av med sina pengar, skriver Computer Sweden.

Ägaren är spårlöst försvunnen.

Kapiton är en växlingssajt för internetvalutan bitcoin. Sajten har drabbats av problem under hösten. Den 6 november lade sajtens 23-årige ägare upp ett meddelande om tekniska problem, som snart skulle vara lösta.

23-åringen borta

Men strulet fortsatte, vilket 23-åringen berättade om i fler meddelanden. Det sista kom 8 december. Då upphörde plötsligt all växlingsverksamhet på sajten, skriver Computer Sweden. Därefter har växlingstjänsten bara fungerat sporadiskt och ett antal kunder uppger att de har satt in pengar utan att få något tillbaka.

23-åringen har inte gått att få tag på.

En användare berättar för Computer Sweden att han saknar 10 000 kronor som förts över till Kapiton. Mannen har anmält händelsen till Allmänna reklamationsnämnden.

– Pengarna har fortfarande inte registrerats på mitt Kapiton-konto. Jag har jagat ansvariga på Kapiton sedan dess. Och skrivit en stor mängd supportärenden. Men ingen har svarat, berättar en Kapiton-användare för Computer Sweden.

”Det mest troliga”

Christian Ander, vän till mannen och ägare av en annan bitcoin-sajt tror att 23-åringen är helt uppslukad av att försöka lösa de tekniska problemen.

– Det är det mest troliga utifrån det jag vet om honom, säger Christian Ander.

Enligt Jan Olsson på polisens bedrägerisamordning i Stockholm har de inte startat någon utredning med anledning av turerna kring Kapiton.

– Det hade jag känt till. Vi har inte fått in några anmälningar, säger han till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bitcoin