Miljonsmäll för skattebetalare i Göteborg

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Göteborgs stad har ingått i en förlikning med en kommunikationsbyrå efter att ha gett uppdrag till ett annat bolag med sämre meriter. Arkivbild.

Trots att en specifik kommunikationsbyrå hade bäst meriter gick flera uppdrag från trafikkontoret i Göteborg år efter år till ett bolag med sämre meriter och högre timpenning, skriver GT.

Enligt den drabbade kommunikationsbyråns egna beräkningar har de förlorat uppdrag värda drygt 10 miljoner kronor mellan 2011 och 2017.

– Vi delar uppfattningen att vi inte har hanterat de här avtalen på ett korrekt sätt, säger Jan Rinman, biträdande trafikdirektör i Göteborg, till GT.

Efter flera år av diskussioner med advokater beslutade politiker i trafiknämnden att ingå en förlikning med bolaget som landade på 3 miljoner kronor. På det läggs också trafikkontorets advokatkostnader på 815 000 kronor exklusive moms.

Enligt tidningen förbereder sig kontoret nu också för ytterligare betalningskrav från den kommunikationsbyrå som rankades som nummer två, alltså även de före det bolag som fick uppdragen, vilka i sin tur säger sig ha förlorat uppdrag värda 1,8 miljoner kronor.

– Tyvärr är det så att vi har gjort ett fel. Och då kostar det. Det är bara att beklaga, säger Jan Rinman, till GT.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Politik

MER OM MIN EKONOMI