Så mycket pengar kan du spara på att byta mobilabonnemang

Av: 

Tobias Lundgren

Privatekonomi

Nästan 600 kronor.

Så mycket mer kostar det dyraste av de mest populära mobilabonnemangen för ungdomar jämfört med det billigaste. Det visar en sammanställning som jämförelsetjänsten Compricer genomfört.

Sparekonomen Christina Söderberg.

Att välja mobilabonnemang till sina barn kan vara en djungel. Operatörerna erbjuder skräddarsydda paket för de som vill vara säkra på hur mycket de får betala i månaden jämfört med de flytande kostnaderna för kontantkort.

– Fördelen med abonnemang är just säkerheten att ha ett tak. Det är skönt att veta avgiften hur mycket man än ringer, säger Christina Söderberg, sparekonom på Compricer.

Men deras undersökning visar att priserna för de fasta abonnemangen kan skilja sig åt med flera hundra kronor i månaden. Skillnaden mellan Comviq Fastpris och Alltele Mobil Prata är 543 kronor i månaden - 6516 kronor på ett år.

– Operatörerna konkurrerar hårt och ändrar priser ofta. Men till exempel så fokuserar Comviq på ungdomar och ser till att vara billigast där, sedan kanske de inte är billigare för andra användare. Om man inte använder mycket datatrafik kanske någon annan operatör blir bättre, menar Christina Söderberg.

OBS: Tidigare prisuppgifter från Halebop visade sig vara felaktiga och har korrigerats.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - Låna tryggt & enkelt här.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Privatekonomi