Nu kommer deklarationen

Av: Karin Holmberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Nästa vecka skickas deklarationen ut till de som har anslutit sig till en digital brevlåda.
Foto: Skatteverket
Nästa vecka skickas deklarationen ut till de som har anslutit sig till en digital brevlåda.

Nästa vecka skickas deklarationen ut till de 2,3 miljoner svenskar som anslutit sig till en digital brevlåda.
De som godkänner sin deklaration senast den 28 mars kan få sin skatteåterbäring redan i april.

Har du anslutit dig till en digital brevlåda? Då kommer du få din deklaration redan nästa vecka. Den 8 och 9 mars skickas deklarationen ut till de som har anslutit sig till en digital brevlåda.

Stor ökning

När deklarationen skickades ut 2017 var 1 miljon svenskar anslutna och 560 000 personer fick skatteåterbäring tidigt.

Under året har många valt att hoppa på trenden med en digital brevlåda. Bara under februari månad i år anslöt sig 142 934 personer och totalt har 2,3 miljoner svenskar nu en digital brevlåda. Antalet personer som kan få ut skattebäringen tidigt väntas fördubblas i år jämfört med de 560 000 personer som fick det 2017, enligt Skatteverket.

– Det är glädjande att så många har skaffat en brevlåda i år och att siffrorna fortsätter att stiga. Dels för att dessa personer kan få sin skatteåterbäring tidigt om de bara ska godkänna sin deklaration, men också för att det är säkrare att ta emot sin post digitalt och du kan läsa den var som helst där du har din mobil, surfplatta eller dator, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket i ett pressmeddelande.

Kan få pengarna i april

Den som ska få pengar tillbaka måste godkänna sin deklaration i Skatteverkets app eller e-tjänst senast den 28 mars för att få pengarna i april. Annars kommer pengarna till sommaren. Appen och e-tjänsten öppnar för att deklarera den 20 mars.

För de som inte har digital brevlåda kommer deklarationen med posten den 15 mars-15 april.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN