Kropp & Skinnarmo är vana vid hårda villkor

Får hundra- tusentals kronor i restskatt

MIN EKONOMI

Göran Kropp har inte tumme med skattemyndigheten.

Nordpolenfararens motiga år slutar med restskatt på 928 267 kronor.

Kollegan Ola Skinnarmos skatteäventyr kostar nästan en kvarts miljon.

Foto: PRESSBILD
Äventyrarna Göran Kropp och Ola Skinnarmo får rejäla restskatter.

De bägge äventyrarna tar sina skattesmällar med gott mod. Jämfört med strapatserna i vildmarken är slutskattebeskeden som i dagarna trillar ned i brevlådan relativt harmlösa.

– Det är ballt att betala skatt. Man har ju tjänat en och annan krona så det är bara att göra rätt för sig. Det gäller att dra sitt strå till stacken, säger Göran Kropp.

Förra året tjänade han 1,2 miljoner och restskatten kommer av försäljningen av ett bolag till ett annat av hans företag.

”Kul att ge Persson en kanonbra julklapp”

– Jag har haft enormt mycket medgång, men det här året har det även varit en del motgång. Man lär sig av det också.

Ola Skinnarmo har omvandlat sin enskilda firma till aktiebolag och tackar sin revisor för att smällen inte blev större.

– Kul att vi kan ge Göran Persson en kanonbra julklapp, det behövs pengar både till skolan och vården, säger Ola Skinnarmo.

De räknar båda med att betala in beloppen så snart inbetalningskorten kommer, och tänker inte ställa in några framtida äventyr.

Kropp och Skinnarmo är inte ensamma om att att få minus på kontot lagom till jul. Securitas vd tvingas betala tillbaka drygt 22 miljoner kronor.

Mannen bakom Bingolotto Gert Eklund och Antonia Ax:son Johnson är båda skyldiga staten drygt fyra miljoner kronor.

Bara tre ministrar åker på restskatt

Bland artisterna drabbas Dr Alban, E-type, Jerry Williams, Markoolio och Agnetha Fältskog värst med restskatter på mer än 100 000 kronor.

Carl Bildt är den politiker som får det tråkigaste beskedet i veckan. Drygt 100 000 kronor ser Göran Persson fram emot att få av sin forne kombattant.

Själv får statsministern tillbaka på skatten liksom alla ministrar, utom Margareta Winberg, Ingela Thalén och Ulrica Messing.

Kanske mest otippad av alla gick Plus-gubben Sverker Olofsson med minus i år. Förhoppningsvis kastar han inte skattebeskedet i soptunnan.

Kändisarnas skattebesked

Maths Nilsson,Jessica Ritzén