Jessica Staël von Holstein avgår

MIN EKONOMI

Johan Staël von Holsteins svägerska, Jessica Staël von Holstein, avgår som VD för Extended Capital Group, ECG.

Ny VD för riskkapitalbolaget blir istället Michael Freudenthal från Letsbuyit.

- När jag tillträde som VD för ECG så hade jag som mål att bygga upp ett dynamiskt och snabbväxande venture capital-bolag inom B2B, vilket jag har också gjort, säger Jessica Staël von Holstein.

- När bolaget nu går in i en ny fas känns inte längre vd-jobbet som den rätta utmaningen för mig. Därför lämnar jag över posten till Michael Freudenthal, som jag är helt övertygad kommer att göra ett mycket bra jobb för Extended Capital.

Michael Freudenthal har tidigare jobbat på Letbuyit, där Jessica Staël von Holstein man Fredrik Staël von Holstein tidigare varit VD.

Bakom VD-bytet ligger det dåliga marknadsklimatet.

Under senvåren i år gjordes en nyemsission på 150 miljoner kronor, men den tecknades bara till hälften, 75 miljoner kronor, och räddades av storägaren IT-provider. Sedan dess har marknadsklimatet bara blivit sämre.

- Med tanke på det rådande marknadsläget har jag för avsikt att i första hand arbeta med befintliga portföljbolag och bolagets kostnadsmassa kommer anpassas därefter, säger Michael Freudenthal.

Samtidigt med förändringen på VD-posten och att bolaget drar ned på investeringstakten krymper Extended Capital sin organisation med tre personer.

Michael Freudenthal kommer närmast från tjänsten som Group Managing Director på Letsbuyit.com, där han tidigare också haft vd-rollen i en rad europeiska länder.

Extended Capital Group hette tidigare Lap Power.

Läs mer

Ekonomi24

ARTIKELN HANDLAR OM