Staël von Holstein tillbaka i Letsbuyit

MIN EKONOMI

Fredrik Staël von Holstein är tillbaka på Letsbuyit bara två månader efter att han hoppade av posten som operativ chef.

Sedan en dryg vecka ingår han i den krisgrupp som ska leta nytt kapital och försöka rädda företaget undan likvidation.

Den 3 januari utsågs John Palmer till tillförordnad koncernchef i Letsbuyit sedan den tidigare ledningsgruppen med engelsmannen Martin Coles i spetsen tvingats lämna bolaget.

John Palmer var med och grundade Letsbuyit i januari 1999 tillsammans med Johan Staël von Holstein och Håkan Ramsin. Han leder nu den krisgrupp på företaget som tillsammans med den holländska rekonstruktören ska försöka hitta en lösning på bolagets finansiella problem.

Till sin hjälp har han Rolf Hansen, strategichef på Letsbuyit med bakgrund hos bolagets tyska storägare Pro Sieben Media. Enligt vad Ekonomi24 erfar har också Fredrik Staël von Holstein i hemlighet kallats in för att delta i gruppens arbete. Trions viktigaste uppgift är att uppvakta tänkbara finansiärer som kan skjuta till mer pengar. Målet är att arbetet ska vara slutfört inom de kommande veckorna.

Locket på

Att Fredrik Staël von Holstein, som är bror till Johan Staël von Holstein, ingår i krisgruppen är överraskande med tanke på att han lämnade posten som operativ chef i Letsbuyit så sent som den 14 november förra året. Sedan dess har det framkommit att han inte drog jämt med sin överordnade Martin Coles och att detta låg bakom beslutet att lämna bolaget.

Fredrik Staël von Holstein har inte gått att nå för en kommentar. Varken Letsbuyits Sverige-chef Magnus Wistam eller bolagets styrelseordförande Johan Staël von Holstein ville kommentera uppgifterna på måndagen.

Fredrik Staël von Holstein äger 357 000 aktier i Letsbuyit. På måndagen var dessa aktier värda 1,4 miljoner kronor. 

Läs mer

Per Agerman/Ekonomi24