Dahlsten lämnar Icon

MIN EKONOMI

Icon Medialabs koncernchef Ulf Dahlsten lämnar sin post samtidigt som företaget lämnar ännu en vinstvarning.

Det är just de kritiserade informationsmissarna som gör att han nu lämnar sin vd-post.

Beskedet om Ulf Dahlstens avgång kommer samtidigt som Icon Medialab lämnar ytterligare en vinstvarning för fjärde kvartalet. Enligt ett pressmeddelande avgår Ulf Dahlsten på egen begäran.

- Förutsägelserna från ett börsföretag skall vara pålitliga. Som VD har jag haft ansvaret för Icon Medialabs börsinformation. Det har varit viktigt för mig personligen att stå för en hög börsetik. Därför tar jag i samråd med styrelsen konsekvenserna av de felbedömningar som tidigare gjorts rörande resultatet för fjärde kvartalet 2000 och avgår med omedelbar verkan, skriver Ulf Dahlsten i en kommentar.

Ulf Dahlsten efterträdes tillfälligt av bolagets finanschef Rens Buchwaldt.

- Vi tackar Ulf för hans insats att leda företaget i tillväxt under två år och ser fram emot Rens insats i sin nya roll till dess att en permanent VD kommer på plats, säger Björn Nordstrand i pressmeddelandet.

Ytterligare vinstvarning

Icon har kallat till en presskonferens klockan elva på torsdagen.

- Jag har inga kommentarer innan presskonferensen klockan elva, säger Björn Nordstrand.

Kommer Ulf Dahlsten att närvara på presskonferensen?

- Nej, det kommer han inte att göra.

Icon Medialab offentliggör bokslutet för 2000 den 28 februari men bolaget lämnade redan på torsdagen ny information om fjärde kvartalet. Strax innan jul gick bolaget ut med en vinstvarning som sa att förlusten före goodwillavskrivningar skulle uppgå till 50 miljoner kronor plus ytterligare 30-40 miljoner kronor för kundförluster och kostnader för omorganisation.

I dagens vinstvarning heter det att förlusten före goodwill kommer att uppgår till 59 miljoner kronor samtidigt som nedskrivningar av kundfordringar och engångskostnader tynger resultatet med ytterligare 80 miljoner kronor. Enbart förluster i kraschade dotcom-projekt blir 40 miljoner kronor.

Omsättningen under kvartalet väntas bli 508 miljoner kronor, en blygsam ökning med 5 procent från tredje kvartalet. 

Läs mer om Icon

Per Agerman/Ekonomi24

ARTIKELN HANDLAR OM