Letsbuyit klarade konkurshotet

MIN EKONOMI

I sista stunden lyckades det krisdrabbade e-handelsföretaget Letsbuyit klara sig undan en omedelbar konkurs.

Rekonstruktörerna beslutade att dra tillbaka konkursansökan, meddelade i dag distriktsdomstolen i Amsterdam. Konkurshotet hänger dock kvar över bolaget.

Det var i fredags domstolen i Amsterdam beslöt att ge Letsbuyit ytterligare några dagar på sig att få fram den garantisumma som den utsedda rekonstruktören på advokatbyrån Van Doorne krävt för att låta bolaget fortsätta med räddningsförsöken.

I går kväll berättade Ekonomi24 att Letsbuyit hade fått in de 4 miljoner euro som domstolen krävde för att inte försätta företaget i konkurs.

Detta ledde till att rekonstruktörerna beslutat att dra tillbaka konkursansökan. Hotet om konkurs kvarstår dock eftersom de 4 miljoner euro, eller 35,5 miljoner kronor, som bolaget nu fått in endast täcker kostnaderna för några veckor framöver. Letsbuyit behöver i själva verket få in 40 miljoner euro för att trygga en långsiktig överlevnad. Letsbuyit befinner sig fortfarande under rekonstruktion.

Tid till sista januari

- Det känns jätteskönt, det ger oss lite mer andrum och vi får den tid som vi var lovade från början. Vi var lovade en tidsfrist fram till den sista januari och vi har inte fått bekräftat hur lång tid vi får nu men det är minst till den sista januari, säger Fredrik Staël von Holstein, en av nyckelpersonerna som arbetar med att rädda företaget.

-Den här veckan har gått åt att lösa den kortfristiga finansieringen på 4 miljoner euro. Nu inriktar vi oss på den stora emissionen och hoppas att vi lyckas med den.

Läs mer

Per Agerman och Isaac Pineus/Ekonomi24