Kurt går på kurs - för att bli tydligare

Pr-guru ska lära Ericssons koncernchef att uppträda

MIN EKONOMI

Nu går Kurt Hellström, koncernchef för Ericsson, på kurs.

Han ska bli bättre på att prata, uppträda och tala om vad han vill och gör.

Lärare: Sveriges pr-guru Peje Emilsson.

Foto: Tommy Mardell
KLARA BESKED Ericssons koncernchef Kurt Hellström sla utbildas i hur man ger klara besked.

Alla som såg Kurt Hellström intervjuas i Aktuellt den 15 mars, några dagar efter den beramade vinstvarningen, förundrades över hur spänd han var, hur pressad han verkade, hur osäkert intryck han gav, hur svårt han hade att uttrycka sig.

Ericsson har engagerat Peje Emilsson som lärare i ”kommunikation”.

– Jag kan inte förneka att jag sedan en tid är engagerad av Ericsson. Jag tycker inte att det är dramatiskt eftersom nästan alla i näringslivet jobbar med hur man ska nå ut med sina budskap.

Ska fungera

som ”bollplank”

Peje Emilsson har arbetat med minst 15 av Sveriges 30 största företag. Han försöker helt enkelt att lära direktörerna hur de ska framträda och prata, inte bara med journalister utan i lika hög grad med aktie-ägare.

Enligt nättidningen Ekonomi 24 ska Peje Emilsson också fungera som ett ”bollplank” för informationsavdelningen och ledningen på Ericsson. Det innebär, enklare uttyckt, att Kurt Hellström kan ringa och fråga vad han ska säga nästa gång han låter sig intervjuas.

Peje Emilsson lyckades för åtta år sedan förändra Volkswagenchefen Ferdi-nand Plëch från att ha varit mycket illa omtyckt och hudflängd i media till en mediehjälte.

Per-Iwar Sohlström