Telia och Sonera samtalar om fusion

Soneras ordförande medger att telebolagen förhandlar

MIN EKONOMI

Det förs inga diskussioner om ett samgående mellan Sonera och Telia.

Det uppgav den finska teleoperatörens styrelseordförande först.

Men nu vacklar dementin. I Helsingin Sanomat medger Soneras ordförande att det pågår fusionssamtal.

- Jag kan bara kommentera händelser under min tid som styrelseordförande, och då har vi inte förhandlat, sa Soneras ordförande Tapio Hintikka, som tillträdde i slutet av mars, till YLE enligt Reuters.

Tapio Hintikka uppgav dock att han tror på en konsolidering i industrin och att Sonera sannolikt kommer att finna en partner inom en inte alltför lång tidsrymd.

I Helsingin Sanomat, Finlands största morgontidning, medger dock Tapio Hintikka att det pågår diskussioner mellan Telia och Sonera om en fusion. I övrigt lägger Sonera locket på.

Det var i förra veckan som uppgifterna om att Telia diskuterar ett uppköp av eller ett samgående med Sonera kom fram. Uppgifterna, som möttes av "inga kommentarer" från Telia, kom efter det att norska Telenors samtal med Tele Danmark storägare lagts ned.

Uppgifter om att Telia vill gå samman med Tele Danmark cirkulerar alltjämt.

Telia är det största av de nordiska telekomoperatörerna och anses ha ett mycket fördelaktigt läge i de strukturella förändringar som väntas på teleoperatörsmarknaden.

Telias börsvärde ligger på på drygt 180 miljarder kronor medan Soneras ligger på ungefär 70 miljarder. Sonera ägs till 53 procent av finska staten medan Telia ägs till 70 procent av den svenska

Ekonomi24.se