Telia dumpar Gula sidorna

MIN EKONOMI

Telia är på väg att sälja ut hälften av sitt innehav i katalogbolaget Eniro till institutioner. Affären sker efter att italienska Seats bud kraschat, och beräknas ge Telia runt 4 miljarder kronor.

Foto: Lotte Fernvall
Telia är på väg att sälja ut hälften av sitt innehav i katalogbolaget Eniro. Affären ger ordentligt tillskott i Marianne Niverts kassa. 

Telia säljer ut hälften av sitt innehav i Eniro, uppger källor på marknaden till Nyhetsbyrån Direkt.

Försäljningen sker genom en så kallad placement av cirka 40 miljoner aktier under onsdagen och torsdagen, enligt källorna. Enligt dagens börskurs runt 100 kronor skulle det ge Telia 4 miljarder kronor.

Telia äger 73,6 miljoner aktier, motsvarande 47,3 procent av kapitalet i Eniro, enligt SIS Ägarservice.

Enligt Direkt ansvarar Morgan Stanley och en större svensk investmentbank för utförsäljningen. Eniro sattes på börsen av Carnegie i höstas.

Telia har länge velat sälja resten av sitt innehav i Eniro som ett led i en fokusering på kärnverksamheten och för att få in pengar till att betala av skulder.

En affär såg ut att kunna bli av när italienska Seat Pigalle la ett bud tidigare i år, men en fallande aktiekurs satte stopp för den affären.

Under tisdagen bekräftade Seat Pagine Gialle att de drar tillbaka budet på Eniro.

Varken Eniro eller Telia ville på onsdagsförmiddagen kommentera uppgifterna, men Anna Augustsson, ställföreträdande IR-ansvarig på Telia, säger till Direkt att en försäljning av Eniro fortfarande är aktuell.

ekonomi24.se ()